Jeugdsportfonds laat kinderen sporten

regio • In de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen is sinds enkele jaren een lokaal Jeugdsportfonds actief. Het Jeugdsportfonds maakt het mogelijk dat ook kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen sporten bij een vereniging.

Ieder kind moet kunnen sporten. Sporten bevordert de fysieke en mentale ontwikkeling en brengt spelenderwijs een gevoel voor discipline bij.

Om te kunnen sporten, hebben lang niet alle kinderen in Nederland gelijke kansen.

Snel en effectief

Het Jeugdsportfonds wil snel, effectief en op een laagdrempelige manier kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders een kans bieden om te gaan sporten.

Dit is mogelijk door een structureel bedrag van het Jeugdsportfonds ter beschikking te stellen voor contributie bij een vereniging en sportkleding en/of –materialen.

Aanvragen

Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds, maar kunnen wel een intermediair benaderen als zij verwachten dat hun kinderen in aanmerking komen voor het Jeugdsportfonds. Voorbeelden van intermediairs die een aanvraag kunnen indienen zijn: een leerkracht van school, een gezinsvoogd, de (school)arts, een jeugdwerker of een (jeugd)hulpverlener.

In de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen kunnen ouders terecht bij Femke Broeders-van Werkhooven, het lokale aanspreekpunt voor informatie over het Jeugdsportfonds. Femke Broeders-van Werkhooven is te bereiken via de mail fbroeders@welzijngeldermalsen.nl of telefoonnummer 06-18973043.