• De Leerdamse hockeyers lopen uit bij een strafcorner.
• De Leerdamse hockeyers lopen uit bij een strafcorner. Foto: aangeleverd

Hockeyclub Leerdam thuis onderuit

leerdam • De jongens A1 van Hockeyclub Leerdam (HCL) speelde zaterdag thuis tegen Feltiomare uit de Meern. Ondanks de goede seizoensstart werd de tweede wedstrijd van de 'voorcompetitie' verloren met 2-4.

De wedstrijd begon beter dan de zaterdag ervoor: dit keer was het (kleine) team een stuk completer en had HCL zowaar twee wisselspelers. De eerste minuten verliepen moeizaam. Fletiomare speelde de bal mooi rond en nam al snel de leiding. HCL bleef matig spelen: de passes waren niet scherp en de spelers leken hun focus in het clubhuis te hebben laten liggen. Al snel wist Fletiomare opnieuw door te dringen tot ver op de helft van HCL. De communicatie bij HCL leek even compleet weg en binnen de kortste keren was het 0-2.

Frustratie

De frustratie nam daardoor toe bij de Leerdammers. Uit het niets brak de thuisclub desondanks fraai uit. Dankzij een mooie pass van Casper van Brakel kwam Tjeerd van Loo 1-op-1 tegenover de keeper te staan. Van Loo omspeelde de keeper, maar vergat zichzelf te belonen met een doelpunt. Het doelpunt dat kon zorgen voor een boost bij de Leerdammers liet nog even op zich wachten. Sterker nog: de treffer viel aan de andere kant. Fletiomare kreeg door een verdedigende fout van HCL een strafcorner toegekend. De gasten benutten de kans feilloos en kwamen op een 0-3 voorsprong. Fletiomare bleef druk zetten en dat zorgde al gauw voor 0-4. Leerdam ging de rust in met een hoop frustratie en weinig spirit. Coach Floris Bel zorgde echter voor een ongelofelijke peptalk en wist het team mentaal weer op de rit te krijgen.

Goed gevoel

Dat leidde al snel tot de 1-4 van Sjoerd van der Sluijs. Het goede gevoel waarmee HCL de tweede helft begon, hield aan en leidde bij vlagen tot Barcelona-achtige tikkie takka passes. Leerdam ging door en viel met man en macht aan. Dat leidde eerder tot chaos dan tot controle, maar uit een van de aanvallen was daar plotseling toch het doelpunt van opnieuw Sjoerd van der Sluijs: 2-4. Plotseling kreeg de thuisclub het gevoel dat er nog wat te halen viel en zette opnieuw aan. Rick Jacobs omspeelde twee tegenstanders en gaf een mooie pass op Sjoerd van der Sluijs die de 3-4 scoorde. Dit doelpunt werd afgekeurd, omdat de 'scheids' vanuit zijn positie niet had gezien dat de bal binnen de cirkel was aangeraakt door Sjoerd van der Sluijs. Dit moet wel, dus hij telde het doelpunt niet. Met niet veel tijd meer op de klok beet Leerdam op de tanden en beloonde zichzelf met een strafcorner. Rick Jacobs schoot de bal fenomenaal in, maar opnieuw zag één van de twee scheidsrechters een fout. De thuisclub bleef ondanks het harde werken uiteindelijk steken op een 2-4 eindstand.

De volgende wedstrijd speelt HCL A1 uit tegen Nijkerk.