Man in bestelbus valt jongens lastig

regio • Verschillende ouders in de regio waarschuwen voor een man in een witte bestelbus die 's avonds jongens een lift naar huis aanbiedt. Dit zou inmiddels al minstens twee keer gebeurd zijn, één keer bij een speler uit de B1 in Leerdam Sport en ook een speler van HSSC'61 zou onlangs op weg naar huis zijn aangesproken.

Van de Facebookpagina van Heukelum Alert die de informatie uit een Whats App-groep in Leerdam heeft: "Afgelopen maandag werd een speler uit de B1, terwijl hij naar huis fietste, aangesproken door een man in een witte bestelbus (mogelijk een Citroën of Peugeot, kenteken onbekend). De man vroeg waar de jongen naartoe ging en of hij hem even moest brengen. De jongen schrok en is een erf op gegaan, alsof hij daar woonde en is gaan bellen, waarop de man hard wegreed."

Ook de andere aangesproken jongen reageerde op deze manier, waarop de man dus weer doorreed. Er is inmiddels melding van gedaan bij de politie. Dit wordt ook bevestigd door voorlichter Yvette de Rave die het heeft over "meerdere meldingen". De politie onderzoekt de zaak. HSSC'61 heeft ook al bij ouders aan de bel getrokken.

Ouders die een soortgelijks iets hebben meegemaakt, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844.