H.P.S. Industrial gelijk tegen Viaanse Molen

rumpt • In de topteamcompetitie stond een speelronde in de 1e divisie gepland. In Alblasserdam speelde het Rumptse team tegen het sterke Viaanse Molen uit Alkmaar. Met 4-2 en 2-4 werden de punten gedeeld.

Gerrie van Eck, Frank Vermeulen en Jurgen de Ridder wisten een van hun twee partijen te winnen. Jurgen de Ridder speelde in het libre. In de eerste partij tegen Vincent Veld kreeg hij wel kansen, maar ging in vijf beurten onderuit. In de tweede partij kwam hij sterk terug met een begin van 155. Hij slaagde erin de 250 caramboles in vijf beurten te maken. In het kader 47/2 over 175 punten wist Frank Vermeulen de 1e partij te zegevieren in zes beurten, een sterke prestatie tegen Germ Bot. In de tweede partij kon Frank dit niet volhouden en verloor in vijf beurten. In het bandstoten speelde Gerrie van Eck een geslepen partij. Hij maakte de 75 caramboles in 22 beurten uit met zeer uitgekiend bandstootspel. De tweede partij kantelde opnieuw in het nadeel van de Carambolers: verlies in achttien beurten. Al met al een terechte uitslag, waardoor HPS Industrial op de gedeelde zesde tot en met tiende plaats - van de zestien teams - terecht is gekomen.

Andere uitslagen: Carambole 1-Ona Kedichem 1 30-26. Teus van Dam won, Tonny van Meeuwen sleepte een gelijkspel uit het vuur. Bij de tegenstander deed Arie Blomberg iets terug. Carambole 2 - 't Vennetje 1 32-22, een knap herstel van het 2e districtsteam.