• De wijkraden speelden donderdag ook een spel met wol.
• De wijkraden speelden donderdag ook een spel met wol. Foto: gemeente Leerdam

Wijkraden krijgen bedankboom

leerdam • Gemeente Leerdam heeft een boom gedoneerd aan elke wijk- en dorpsraad in de gemeente. Dit als dank voor de inzet van de vrijwilligers.

Dit 'bedankje' werd donderdag overgebracht door wethouder Teus Meijdam in de Pauluskerk. In overleg met de gemeente mag elke raad een mooie plek uitkiezen. Elke plek vraagt om een ander soort boom dus ook hierover volgt overleg.

De vrijwilligers in het wijk- en buurtbeheer werden verder getrakteerd op presentaties van Marije van den Heuvel over haar droom van een moestuin en de reis naar de uitvoering van deze droom. Dijo van der Hek vertelde kort over het project 'Samen eten' en liet de aanwezigen zien hoe het project mensen een leuke tijd geeft, zoekt naar win-winsituaties en zo ondernemers kansen biedt zich van hun sociale kant te laten zien. Syndion gaf de aanwezigen een kijkje in de keuken over dagbesteding en het bieden van een zinvolle invulling van de dag voor de cliënten. Tussen neus en lippen door werd aandacht gevraagd voor de Lichtboom die ook dit jaar weer een mooie plek in het centrum krijgt.

Terwijl het buffet in de grote zaal van de Pauluskerk werd klaargezet speelden de aanwezigen een spel. Door een bol wol over te gooien en vragen te beantwoorden waarin de positieve maar ook mindere punten in het wijk- en buurtbeheer gedeeld werden, leerde men dan samenwerken en soms veel geduld in het wijkwerk samen gaan.


q www.leerdam.nl