Leerdam Sport laat zege vlak voor tijd glippen

leerdam • Leerdam Sport was tegen het ongeslagen SSC'55 dichtbij een stunt. Door een laat doelpunt van Jacky Tapirima leek de thuisclub met 1-0 te winnen. In de extra tijd knalde Kevin Knippels echter uit een vrije trap nog de 1-1 gelijkmaker binnen.

Na een saai begin was Leerdam Sport het eerst gevaarlijk. Tweemaal redde SSC'55-keeper Timo Appels. Eerst bij een knal van Ray Kant en meteen daarna bij een schot van Efrath Malawau. Ook na rust kreeg Leerdam Sport de eerste kansen. Na een goede actie van Rumi Sarmiento Huarhua en Stefanos Moschatsis werkte Rick Spijkers de bal bijna in eigen doel. Bij een vloeiende aanval via Youssef Boudou en Stefanos Moschatsis miste invaller Jacky Tapirima een kans. Een laag schot van Youssef Boudou ging net naast. In de 80e minuut nam Leerdam Sport de leiding. Na een hoge vrije trap van Jordanis Moschatsis ging SSC'55-keeper Appels in de fout en Jacky Tapirima profiteerde in tweede instantie: 1-0. Met een schot van Eloys Tapirima was de thuisclub nogmaals dreigend.

Via Sven Roosemalen en Frank ter Schiphorst drong SSC'55 aan voor de gelijkmaker. Leerdam Sport probeerde ook bij eigen corners vooral tijd te rekken. Na een solo van Eloys Tapirima werd een hoog schot van invaller Haggar Malawau tot corner getikt. De extra tijd werd Leerdam Sport noodlottig. In de 92e minuut kreeg SSC'55 wegens Leerdams hands een vrije trap. Kevin Knippels knalde de bal uit die vrije trap hard in de benedenhoek: 1-1. Voor Leerdam Sport een bittere pil.