Vuren houdt MVV'58 in bedwang: 3-3

vuren • Vuren hield aan de wedstrijd tegen MVV'58 een verdienstelijk punt over. De vermakelijke ontmoeting eindigde onbeslist: 3-3.

Met name in de eerste helft liet Vuren bij vlagen heel aardig voetbal zien en had het verdiend om met een voorsprong te gaan rusten. Maar omdat de binnen een kwartier verkregen 2-0 stand weer net zo snel ongedaan gemaakt werd, moest de thuisploeg genoegen nemen met een gelijke stand. "En dat is toch wel jammer. We geven die voorsprong te makkelijk weg", vond trainer Albert van Zandwijk.

Verbazing

Na een minuut of zeven opende Vuren de score. Na een goede aanval haalde Ian van Wijk van de rand van het strafschopgebied verwoestend uit: 1-0. Een kleine tien minuten later viel de 2-0. Bij een vrije trap van Bart Muilenburg vanaf de rand van het veld zag de middenvelder MVV-doelman Rick van Ginkel wel erg ver in de hoek staan. Muilenburg schoot ineens op doel en zag tot zijn verbazing dat de zeker niet onhoudbare bal door Van Ginkel niet gekeerd kon worden. Vuren hield zijn riante voorsprong echter niet lang vast, want binnen een kwartier stond het weer gelijk. Remco Knoop kopte al vallend de 1-2 binnen. Na een verre trap van Van Ginkel maakte Martijn van Ingen er 2-2 van.

Na rust had Vuren het aanvankelijk een stuk lastiger. Morris van den Brink zette MVV'58 na een uur spelen voor het eerst op voorsprong. Hij profiteerde van een slippertje van Bastiaan van Horssen en plaatste de bal keurig in de hoek: 2-3. Vuren voelde echter dat een nederlaag te voorkomen was en drong weer meer aan. Een pegel van Muilenburg en een kopbal van invaller Nick Smits hadden een beter lot verdiend. Leendert Romijn bracht daarna vlak voor tijd alsnog de verdiende 3-3 op Vurens fraaie scorebord. Uit een corner van Muilenburg kopte Romijn bij de tweede paal goed raak. In de slotminuten raakten de gasten wat gefrustreerd over het optreden van scheidsrechter De Witte. Aanvoerder René Story en Tijn Wilpstra konden met hun tweede geel voortijdig vertrekken.