• In een slijtageslag bleven LRC en Almkerk in evenwicht.
• In een slijtageslag bleven LRC en Almkerk in evenwicht. Foto: Teus Admiraal

LRC niet langs Almkerk: 1-1

almkerk • Almkerk en LRC kregen elkaar zaterdag in de regiokraker niet klein. Het werd na een enerverende tweestrijd 1-1 in Almkerk.

Met de 1-1 mocht Almkerk het meest tevreden zijn. De promovendus in de eerste klasse startte namelijk als underdog tegen het uit de hoofdklasse gedegradeerde LRC. Kwaliteitsverschil was er wel in Almkerk, maar de Leerdammers verzaakten vooral in de beginfase en vlak na de rust meerdere keren de trekker over te halen en deden daarmee zichzelf de das om. Keeper Robin van Wijk keerde al meteen een vrije mogelijkheid voor Ansu Camara en Mounir el Ouazizi schoot in het zijnet. De derde Leerdamse kans sloeg keeper Van Wijk nog knap uit de kruising. Daarmee kon Almkerk even opgelucht ademhalen.

Meer vat

De thuisploeg kreeg ook wat meer vat op de tegenstander en kwam na twintig minuten pardoes op 1-0. LRC was even van slag en Almkerk probeerde door te drukken. Nadat de Leerdammers zich herpakt hadden, viel de 1-1. Camara tikte bij de eerste paal een lage voorzet van Thomas Heideman nu wel binnen.Trainer Koen Janssen van LRC was terecht niet te spreken over zijn manschappen. "Nu zijn ze boos op zichzelf. Dat hadden ze beter in de wedstrijd kunnen doen", bleef de oefenmeester van LRC alle mogelijkheden opsommen. "Ze moeten gewoon doelpunten maken. Van de eerste vier kansen in het begin moet je er gewoon twee in jassen, dan heeft Almkerk niets te vertellen", foeterde Janssen. "Natuurlijk word je daar boos om. Het is toch zonde om hier twee punten te laten liggen. Je moet gewoon killen. Dan is er niets aan de hand."