• Jenno van Ekeren en Dennis Kuiper: thuis bij Van der Wal.
• Jenno van Ekeren en Dennis Kuiper: thuis bij Van der Wal. Foto: Peter Verbeek

Leerdams Woonevent bij Van der Wal

leerdam • In samenwerking met Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden alsmede makelaarskantoren Van Ekeren Kuiper en Mutters wordt komende vrijdagavond en zaterdag bij Van der Wal Interieurs het Leerdam's Woonevent gehouden. Dat richt zich op de doelgroep die nu en in de nabije toekomst plannen heeft op het gebied van bouwen en verbouwen.

Met een twintigtal ondernemers uit Leerdam en omgeving heeft Mark Timmer, directeur/eigenaar van Van der Wal Interieurs, gedurende tien jaar het LifeStyle Event gehouden. "Die voorjaarsevents waren héél groot", vertelt Timmer. "Ik heb er nu voor gekozen om zes keer per jaar kleinschaliger woonshows te houden, die steeds op een andere doelgroep zijn gericht." Samen met Vianen is Leerdam de grootste groeistad in de regio. In de reigerstad is onlangs gestart met Hoef en Haag, een project dat voorziet in de gefaseerde bouw van 1.800 woningen. Iets kleiner van opzet zijn het Leerdamse nieuwbouwproject Broekgraaf (1.000 woningen) en inbreiproject Watertoren. Het gros van de te bouwen huizen wordt in de markt gezet door makelaardijen Mutters en Van Ekeren Kuiper.

"Een deel van de toonzaal op de begane grond wordt vrijgemaakt voor het inrichten van een woonplein, inclusief stands van onze kantoren", vertelt Jenno van Ekeren. "We presenteren ons daar onder andere met een maquette van Broekgraaf. Die geeft een beeld van de eerste fase die nagenoeg is afgerond, en van de achthonderd woningen die nog in het vat zitten." Ook wordt informatie gegeven over project Watertoren. Dat bestaat niet alleen uit vier herenhuizen en een ronde villa, maar ook uit zeven kantoorlagen en twee appartementen op minimaal 25 meter hoogte die worden gesitueerd in de bestaande watertoren. Daarnaast is een tiental partners benaderd om mee te doen. Zij zijn belangrijk voor de consument wat betreft inrichting, verbouw en aanpassingen in en rondom bestaande woningen.

In de ogen van Mark Timmer wordt Leerdam-West dé wijk van Leerdam. Veel oude panden zijn gesloopt en vervangen door mooie en moderne nieuwbouw. "Er is veel ruimte, water en groen, veel recreatiemogelijkheden, een divers sportaanbod, gevarieerde onderwijsvoorzieningen en goede uitvalswegen. Als Broekgraaf medio 2030 helemaal af is sluit het naadloos aan op Leerdam-West. Ik nodig iedereen die verhuisplannen heeft, maar nog niet weet wáár hij wil gaan wonen, uit om daar eens een kijkje te nemen." Uiteraard heeft ook Van der Wal Interieurs belang bij dit Leerdam's Woonevent. Mensen die op zoek zijn naar een andere inrichting van hun bestaande of toekomstige woning kunnen zich laten inspireren door de vele mogelijkheden die Van der Wal te bieden heeft. Ook kunnen ze de nieuwe najaarscollectie van Topform op hun gemak bekijken.