• Opa's en oma's staan centraal tijdens de Kinderboekenweek.
• Opa's en oma's staan centraal tijdens de Kinderboekenweek. Foto: 123rf.com

Kinderboekenweek in Leerdam

leerdam • Bibliotheek Leerdam organiseert verschillende activiteiten in het kader van Kinderboekenweek. Thema van de week is dit jaar 'Voor altijd jong'. Opa's en oma's staan centraal.

De Kinderboekenweek is dit jaar van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober. In de verschillende vestigingen van de Bibliotheek AanZet in de regio zijn heel veel voorstellingen, verhalen en workshops om met elkaar van te genieten.

Alle activiteiten tijdens de Kinderboekenweek zijn gratis. In Leerdam is er woensdag 5 oktober een spellenmiddag die wordt georganiseerd door Bibliotheek Leerdam en Jeugd Actief. Tussen 13:30 en 16:00 uur zijn kinderen van alle leeftijden welkom.

Op zaterdag 8 oktober kunnen kinderen tussen zes en twaalf meedoen aan een activiteit onder de noemer 'Een bijzondere opa en oma'. Rian Visser heeft een fantasieverhaal geschreven waarbij kinderen zelf afbeeldingen kunnen tekenen.


Voorlezen

Op woensdag 12 oktober is er tussen 13:30 en 14:30 uur een voorleesvoorstelling door Machteld Teekens voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Elke woensdag is er sowieso een voorleesuurtje in Bibliotheek Leerdam door voorleesvrijwilligers. Tussen 15:00 en 16:00 uur zijn kinderen vanaf drie jaar welkom. Op de website van de bibliotheek is er meer informatie over het volledige programma te vinden.

Overigens: kinderen die tijdens de Kinderboekenweek lid worden van de bieb, krijgen een cadeautje.


q www.debibliotheekaanzet.nl