Nieuw Leven viert 110-jarig bestaan

haaften • Harmonie Nieuw Leven uit Haaften viert op zaterdag 1 oktober haar 110-jarig bestaan met een jubileumconcert. Harmonie OZOD uit Tricht verleent haar medewerking.

Nieuw Leven is een vereniging met een rijke historie. In 1906 is de vereniging opgericht als fanfare. Dat was toen niet makkelijk. De meeste leden werkten zes dagen per week, tien uur per dag en konden geen noot lezen. Maar door het enthousiasme en harde oefenen van de leden, kon de vereniging al binnen enkele jaren op concoursen prijzen binnenhalen. Als dat gebeurde vierde het hele dorp dagenlang feest. De fanfare is inmiddels een harmonie geworden. Dit betekent dat het orkest uit andere instrumenten bestaat. Hierdoor kan het meer verschillende soorten muziek spelen. De marsjes uit het verleden zijn vervangen door modernere muziek. Nieuw Leven is wel een pure gezellligheidsvereniging geworden, meedoen aan wedstrijden is er niet meer bij. Dat de vereniging verder wel met zijn tijd is meegegaan, bewijst het programma van deze avond dat muziekstukken omvat van klassiek via Het Dorp van Wim Sonneveld tot Rolling in the deep van Adele en Counting stars van One Republic.

Al jarenlang houdt Nieuw Leven concerten met andere verenigingen. De laatste jaren hebben verschillende koren en andere verenigingen uit het dorp deelgenomen aan het concert. Dit keer treedt harmonie OZOD uit Tricht mee op. Het concert op zaterdag 1 oktober is voor iedereen toegankelijk. De entree is gratis. De deuren gaan om 19:00 uur open. Het concert zelf begint om 19:30 uur.