• De clubkampioenen v.l.n.r. Yara van Rossum, Marit van Gent en Meike Bentlage.
• De clubkampioenen v.l.n.r. Yara van Rossum, Marit van Gent en Meike Bentlage. Foto: Aangeleverd

Kampioenen bij De Glasstadruiters

leerdam • Ruitervereniging LR & PC De Glasstadruiters uit Leerdam hield afgelopen zaterdag een onderlinge dressuurwedstrijd. Meike Bentlage, Yara van Rossum en Marit van Gent werden gehuldigd als clubkampioen.

De wedstrijd werd gehouden op het terrein van de ruitervereniging aan de Loosdorp 36 in Leerdam. Alle deelnemers en bezoekers genoten van het stralend mooie weer.

Dressuurwedstrijd

's Morgens werd de derde en laatste onderlinge dressuurwedstrijd van het jaar 2016 gereden. 's Middags stond er ook nog een springwedstrijd voor de liefhebbers op het programma.

Diverse ruiters en amazones hadden zich met hun paard of pony aangemeld voor de verschillende dressuurniveaus. Bovendien werden deze dag de namen van de clubkampioenen bekend gemaakt.

Prijzen dressuur

Eerste prijzen dressuur waren er voor de volgende deelnemers:

Mika van der Vlist (Bixie AA) met Edith, Meike Bentlage (Bixie A) met Windhoek Dorine, Marit van Gent (B Pony's) met Bonnie, Yara van Rossum (B Paarden) met Doré, Ismay de Ruiter (L1 Paarden) met Brentho,
Megan Keppel (M1 Paarden) met Wiebe, Petra Keppel (M2 Paarden) met Artiest en Bianca Klijn (Z2) met Beauty Queen.

Foutloos

Bij het springen waren foutloos: Marit van Gent met Bonnie, Femke Reeders met Zomar, Yara van Rossum met Doré en Karin Leendertse met Pearl.

Na afloop van de drie onderlinge wedstrijden in 2016 zijn de namen van de clubkampioenen bekend gemaakt.

Kampioenen

De kampioenen zijn bij de Bixie: Meike Bentlage met Windhoek Dorine, bij Dressuur: Yara van Rossum met Doré en bij het Springen: Marit van Gent met Bonnie. De eerstvolgende activiteit van LR & PC De Glasstadruiters vindt plaats op zaterdag 24 september.

Die dag staat er een 'Ridder Clinic' door Knight of Camelot op het programma.

q www.glasstadruiters.nl