Leerdam wordt weer wandelstad

leerdam • In het laatste volle weekend van de maand september kan er weer volop gewandeld worden in Leerdam en omgeving.

De stoere stappers kunnen hun sportieve hart ophalen op de respectabele afstanden van 40 en 80 kilometer.

Voor de vijftiende keer in de Leerdamse wandelgeschiedenis start op vrijdagavond 23 september de Kennedymars, in de regio beter bekend als de '80 van de Glasstad'.

De mars over een traject van maar liefst 80 kilometer zal worden gelopen tussen vrijdagavond 21:00 uur en zaterdagmiddag 17:00 uur.

Het bekende Rondje van Leerdam start op zaterdagochtend. Deelnemers aan deze tocht leggen een afstand van 40 kilometer af.

Rondje in het Donker

Nieuw dit jaar is het 'Rondje in het Donker'. Voor het eerst bestaat er in Leerdam de mogelijkheid om 40 kilometer te wandelen in het donker.

De deelnemers aan het Rondje in het Donker starten samen met de lopers van de Kennedymars op vrijdagavond om 21:00 uur.

Ze lopen hun afstand van 40 kilometer geheel in het donker. In het donker wandelen is een ervaring op zich: de stilte, het mysterieuze geritsel van de nachtdiertjes, de roep van een uil, de sterrenhemel, de rust van de polder en een slapende wereld….afgezien van een medewandelaar waan je jezelf alleen op de wereld.

Rusten

Onderweg is het gezellig rusten bij doorloopposten van de organisatie waar de deelnemers worden voorzien van eten en drinken.

Nadere informatie is te vinden op de website van de organisatie.

q www.glasstadmars.nl.