• Wennekes.nl boekte de eerste winst.
• Wennekes.nl boekte de eerste winst. Foto: Archieffoto

Wennekes.nl behaalt eerste zege

rumpt • In de topteamcompetitie heeft Wennekes.nl, het eredivisieteam van biljartvereniging Carambole, zijn eerste zege behaald. In de dubbele ontmoeting met Benelux Biljarts uit Afferden werd er eenmaal met 4-2 gewonnen en eenmaal met 2-4 verloren.

In de 1e divisie werd de eerste ronde gespeeld. Het caramboleteam H.P.S. industrial wist dezelfde eindstanden op het scorebord te zetten tegen Hektisch biljartschool in Leusden. De grote man bij Wennekes.nl was deze ronde Lyon Megens die beide partijen in het kader 47/2 wist te winnen tegen Guido Kauffeld. De 200 caramboles werden in 11 en 12 beurten gemaakt. Hoogtepunt van de middag was zijn serie van 173. In het kader 57/2 was er het debuut van Ian van Krieken in het kader 71/2. Tegen Demi Pattiruhu werd de eerste wedstrijd nog verloren, maar de tweede wedstrijd maakte Ian de 150 caramboles in tien beurten. Hiermee was de eerste zege een feit. In het bandstoten kreeg Jim van der Zalm te maken met de sterke Michel van Silfhout. Jim kwam er niet aan te pas en verloor tweemaal.

In de 1e divisie werd deze week met de competitie begonnen. De start voor de Carambolers was nog wat stroef, waardoor er direct punten werden gemorst. Jurgen de Ridder verloor de eerste librepartij van de Belg Danny Belaey in vier beurten, maar herstelde met winst in acht beurten (250 caramboles) tegen De Hek in de tweede partij. Ook Frank Vermeulen verloor zijn eerste kaderwedstrijd in acht beurten, maar ook Frank won zijn tweede met 175 in dertien beurten.

Gerrie van Eck deed het andersom. Hij won de eerste partij in het bandstoten met 75 uit 24 en verloor zijn tweede duel in negen beurten.

Andere uitslagen: De Poedel-Kaderteam Rademaker 6-2. Kaderteam Rademaker beleefde een moeilijke avond in Nijkerk. Hier redde Hans de Ridder de eer door winst in 17 beurten en 110 caramboles. Kaderteam R&H Kassa-B.i.o.s. 6-2. Een goede start voor R&H Kassa. Bert Vink stal de show met 160 uit zes. Ook Ferry Adelaar en Gunay Yildiz wonnen. Burgemeester 5-Carambole 2 36-14. In Tiel kregen de spelers van Carambole 2 een tik. Geen enkele speler had zicht op winst.