• De jeugd van HCL boekte een zwaarbevochten overwinning.
• De jeugd van HCL boekte een zwaarbevochten overwinning. Foto: Aangeleverd

Prima start competitie jeugd HCL

leerdam • Zaterdag speelden de jongens A1 van Hockeyclub Leerdam (HCL) een uitwedstrijd tegen IJsseloever uit IJsselstein. HCL begon de voorcompetitie goed door de thuisclub met 3-2 te verslaan.

Bij hockey wordt eerst een voorcompetitie gespeeld om te kijken of een team goed, te laag of te hoog is ingedeeld. De wedstrijd leek zwaar te worden toen HCL met maar elf spelers mocht aantreden tegen een team met wél drie wisselspelers op de bank. Desondanks was het team vastberaden om met drie punten terug naar huis te keren. De eerste vijftien minuten zette IJsseloever veel druk en was HCL alleen maar aan het verdedigen. Desondanks kwam de eerste kans voor HCL al in de 10e minuut. Niek SevenHuijsen schoot de bal mooi het doel in. IJsseloever meende een shoot (op de voet) te hebben gezien en protesteerde bij de scheidsrechter. De scheids keurde na overleg het doelpunt af. Even later, in de 18e minuut, kwam HCL toch weer onder de druk uit door een mooie hoge bal (een scoop) van Tjeerd van Loo op spits Remco den Hartog. Den Hartog wist zijn eerste kans meteen om te zetten in een doelpunt. Meteen na het doelpunt ontving verdediger Björn van Loopik een discutabele groene kaart (een waarschuwing). Hierdoor moest hij twee minuten het veld verlaten. IJsseloever zette meteen meer druk. Dat leidde tot een aanval uit het boekje. Keeper Wessel van Santen redde weergaloos. De terugkeer van Van Loopik leidde samen met Casper van Brakel tot een mooie opbouw die de bal op de helft van de tegenstanders bracht. Aanvoerder Sjoerd van der Sluijs speelde een verdediger voorbij en gaf een steekpass op spits Remco den Hartog. Remco zette deze kans opnieuw om in een doelpunt: 0-2. Met hernieuwde energie trok IJsseloever ten aanval. Dat zorgde voor veel kansen, maar de thuisclub vergat zichzelf te belonen met een doelpunt. HCL werd gered door het fluitje en kon in de rust weer even adem halen. Na rust trok IJsseloever de goede lijn door en kwam op 1-2. IJsseloever zette door en maakte in de 58e minuut de gelijkmaker. Pal daarna sloeg HCL terug. Na een snelle aanval kwam de bal in de cirkel van de tegenstander; Tjeerd van Loo gaf de bal mooi aan en Sjoerd van der Sluijs scoorde van dichtbij. HCL hoefde nog maar 10 minuten de overwinning te verdedigen en deed dit met succes. De wedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning: drie zwaarbevochten punten.

Zaterdag 17 september neemt HC Leerdam het om 15:00 thuis op tegen Fletiomare uit de Meern.