Nationale Glasdagen Leerdam
Nationale Glasdagen Leerdam Foto: Nico van Ganzewinkel

fotoreportage nationale glasdagen

Glasdagen een succes: 'Nieuw elan voor Glasstad Leerdam'

leerdam • De Nationale Glasdagen die afgelopen weekend in het centrum van Leerdam plaatsvonden waren volgens de organisatie een groot succes. "Niet alleen voor de organisatie en deelnemers, maar ook voor de duizenden bezoekers die de weg naar de Zuidwal hebben gevonden. Dankzij de goede samenwerking tussen de organisatie en lokale ondernemers en instellingen is een glasevenement neergezet, dat een begin van een nieuwe traditie is."

Lidia van Ingen, woordvoerder namens de Glasdagen Leerdam: "Uit de vele spontane reacties van bezoekers en deelnemers blijkt dat onze nieuwe beurs een schot in de roos is en Leerdam als Glasstad nieuw elan geeft. Met de overweldigende belangstelling de afgelopen dagen, durf ik te stellen dat we daarin geslaagd zijn. Dit voorjaar zijn we voor het eerst als groep bij elkaar gekomen en hebben dit in een betrekkelijk korte tijd weten neer te zetten. Onze dank gaat uit naar iedereen die zich heeft ingezet om de Glasdagen Leerdam mogelijk te maken. Wij zijn nu al bezig met de plannen voor de editie van 2017."

De Nationale Glasdagen vielen samen met de Open Monumentendag en de eerste koopzondag in Leerdam. Ook was er dit jaar voor het eerst een glasbeurs op de Zuidwal.

fotografie: Nico van Ganzewinkel