• Initiatiefnemers Iris Ebben en Stefan Hazeleger.
• Initiatiefnemers Iris Ebben en Stefan Hazeleger. Foto: Ricardo van Voorst

Wintertijd Challenge in Geldermalsen

geldermalsen • Twee trainers van zwemvereniging Olympia, Iris Ebben uit en Deil en Stefan Hazeleger uit Culemborg organiseren samen met LACO in Geldermalsen de zwemmarathon Wintertijd Challenge op zaterdag 29 en zondag 30 oktober.

De Wintertijd Challenge is een sponsoractiviteit van Spieren voor Spieren. Dit jaar is de zesde editie. Tijdens het teruggaan van de klok van zomertijd naar wintertijd wordt er op meer dan honderd locaties in Nederland gesport om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar spierziekten bij kinderen. Geldermalsen doet voor het eerst mee.

Voorafgaand aan de marathon zijn er nog vier andere zwemactiviteiten bij LACO. Kinderen met een zwemdiploma kunnen om 19:00 uur deelnemen aan een uur lang sponsorzwemmen. Daarna vindt er een wedstrijd om titel 'Best bommetje' plaats voor alle mensen die het liefst van de duikplank gaan in het zwembad. Rond 21:00 uur is er een aquasportles van een instructeur van LACO. De zwemmarathon wordt afgesloten met de klapper: de zes uur durende estafettemarathon. Om 22:00 uur 's avonds duiken de teams van minimaal acht personen in het water en zwemmen samen tot drie uur 's nachts door. Er kunnen zich tien teams aanmelden voor deze marathon.

Het tweetal is op zoek naar zwemmers en sponsoren om van dit zwemevenement een succes te maken. Meer informatie is te vinden op de website. Aanmelden voor een van de zwemactiviteiten kan door een mail te sturen naar zwemmarathongeldermalsen@gmail.com.


q www.wintertijdchallenge.nl