Verdiende eerste zege voor ASH op Brakel

hellouw • ASH boekte op eigen veld tegen Brakel verdiend zijn eerste zege van het seizoen. De ploeg maakte het zichzelf even lastig, maar was met 5-2 toch de winnaar.

Eigenlijk had ASH lange tijd weinig te vrezen van de gasten van de andere kant van de Waal. Voor rust wist Brakel niet één doelpoging te forceren. ASH kwam al binnen tien minuten op voorsprong. Na een voorzet van Hidde van Wageningen kopte Danny Bijl bijna raak. Arjan van der Meijden gaf het laatste tikje: 1-0. Danny Bijl tekende na een halfuur voor de 2-0 ruststand, nadat hij even daarvoor een goede kans had laten liggen. Ook na rust kreeg ASH snel kans op meer, maar uit een van richting veranderde vrije trap kwamen de gasten juist terug. ASH raakte de weg kwijt en Brakel maakte zelfs de 2-2. De thuisploeg liet zich niet verrassen en pakte de dik verdiende zege. Emil van Wageningen tikte bij de tweede paal de 3-2 binnen. Edwin van Noord en Beau Ducaat verzorgden de eindstand. Trainer Gerrit Molenaar was tevreden, maar zag ook een groot verlies voor zijn ploeg.

"Luke van Noord viel uit met een zware knieblessure", baalde Molenaar. "We hebben echt veel pech met zware blessures." ASH had twee hoofdrolspelers: de naar de veteranen vertrokken Arjan van der Meijden, die nog een paar wedstrijden beschikbaar was. De aanvaller was niet alleen bij alle doelpunten, maar letterlijk bij iedere gevaarlijke ASH-aanval betrokken. Nog belangrijker voor Molenaar was het debuut van de 17-jarige Jens Duizer. "Die deed het uitstekend en dat is voor ASH erg belangrijk. Volgend jaar moet hier een goede, jonge ploeg staan", aldus Molenaar.