• SVS'65 opende met een prima derbyzege op ASV Arkel.
• SVS'65 opende met een prima derbyzege op ASV Arkel. Foto: Rick den Besten

SVS'65 opent met winst in Arkel

arkel • SVS'65 begon de competitie met een luid bejubelde overwinning in de derby bij Arkel: 0-2.

In de klasse met dertien ploegen was SVS'65 vorige week vrij en dus kon trainer Glenn Calor tevreden zijn met de start van de competitie. "We hebben gewoon terecht gewonnen. We hadden een plan en dat hebben we uitgevoerd. We hebben Arkel niet laten voetballen", zei Calor. Arkel-trainer Richard Smaal, vorige drie seizoenen nog trainer bij Asperen, was na afloop overigens bijzonder kritisch op zijn ploeg. "We hebben vandaag te weinig gebracht en hadden geen kans op meer dan dit. Zij hebben wel twee keer gescoord en dan win je verdiend", vond Smaal.

Kruising

Spijk kwam in de eerste helft op schitterende wijze op voorsprong. De jonge Bram Pons knalde de bal van een meter of 25 in de kruising. Kort na rust dacht Arkel de wedstrijd te keren. Binnen korte tijd kreeg de ploeg drie goede kansen. SVS-doelman Raymon Kaarsemaker hield zijn doel echter schoon. "Die keeper hield de bal er twee keer echt geweldig uit", moest Smaal erkennen. Uiteindelijk was het Jorn Meijerink die de wedstrijd besliste. Na een handsbal bij Arkel ging de bal op de stip en Meijerink benutte de strafschop.

Voorzien

"We kenden hun spelopvatting en wisten wat we daartegen moesten doen", zei Calor. "Dat het dan zo uitpakt, is voor een trainer heel mooi om te zien. Wat we in gedachten hadden, hebben we uitgevoerd. We wisten hoe ze zouden reageren en wanneer ze mensen naar voren zouden gaan sturen. We hebben het allemaal voorzien."

Komend weekend staat er voor SVS'65 opnieuw een zware uitwedstrijd tegen een titelkandidaat op het programma. Spijk gaat dan in Gameren op bezoek bij GVV'63.