• Lianne Muilwijk werd derde in Geldermalsen.
• Lianne Muilwijk werd derde in Geldermalsen. Foto: Aangeleverd

Lianne Muilwijk derde

geldermalsen • Motorcrosser Lianne Muilwijk uit Heukelum is afgelopen zondag derde geworden bij de elfde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap bij de MX2 Senioren. Deze wedstrijd werd verreden op het circuit aan de Meersteeg in Geldermalsen. De training verliep soepel op het thuiscircuit van Lianne: ze kon direct goed haar ritme vinden. De start van de eerste manche verliep goed en Lianne kwam als derde voor de bus langs. In de eerste ronde nam ze direct de leiding over. Gedurende de manche vergrootte ze haar voorsprong naar 31 seconden en won hiermee afgetekend de eerste manche. Bij de start van de tweede manche liep het mis. Lianne werd er in de buitenbocht af gereden en kon vanaf de 27e plaats haar wedstrijd vervolgen. Gedurende deze manche haalde Lianne steeds meer jongens in. Uiteindelijk werd ze na een knappe inhaalrace afgevlagd op de vijfde plaats. Met een eerst en vijfde plaats behaalde Lianne een mooie derde plaats in de daguitslag. Dat is ook haar positie in het kampioenschap. De volgende wedstrijd wordt verreden op 18 september in Meijel.