• De winnaars van het Belt Open Jeugdtoernooi.
• De winnaars van het Belt Open Jeugdtoernooi. Foto: Aangeleverd

Negende Belt Open Jeugdtoernooi zonnig verlopen

heukelum • Het negende Belt Open Jeugdtoernooi is vorige week succesvol én zonnig verlopen.

Deze jaargang was het toernooi met 39 deelnemers afkomstig van zeven verschillende verenigingen aanzienlijk minder goed bezet dan tijdens de voorgaande jaren.

Volgens de op finaledag aanwezig KNLTB bondscheidsrechter Frans van der Ham, die samen met de bondscheidsrechters Aart Janse en Roel Mulder de finales leidde, is hier duidelijk sprake van een landelijke trend van teruglopende aantallen deelnemers bij (jeugd)toernooien.

Vakantie

De organisatie sluit niet uit dat de mindere opkomst ook werd veroorzaakt, doordat het toernooi niet pas in oktober maar al net na de zomervakantie werd gespeeld.

Al met al was het toch een geslaagd toernooi met bijzonder spannende finales. Zo wist Joost van den Berg pas in de tiebreak Stan Vroon voorbij te gaan en had Zoeij Oers uit Vlijmen in haar finale tegen Romy van der Linden uit Hardinxveld-Giessendam drie sets nodig.

Materiaalpech

Hier speelde flinke materiaalpech bij Romy een beslissende rol. Nadat haar bespanning was stukgeslagen, kon ze met een geleend racket onvoldoende weerstand bieden. Ze moest vervolgens de laatste set met 6-0 aan haar tegenstander laten.

In totaal werden er 43 wedstrijden gespeeld. Naast het rood en oranje event op woensdagmiddag, dat voor de derde keer op het programma stond. Voor deze activiteit hadden zich elf kinderen aangemeld.

Eervolle vermelding

De eervolle vermelding voor de meest sportieve en tennis enthousiaste toernooideelnemer was dit jaar voor Mick Almekinders van TV Haaften, waar Joep Ebben van de Waalrackets en Marieke Bron genomineerd waren.

Mick kreeg daarmee twee vrijkaarten voor het ABN AMRO toernooi 2017.

Winnaars

De winnaars zijn geworden: JE11-14 Fausto de Bondt, ME11-14 Zoey van Oers, MD11-14 Tamar Vermeulen en Gonneke Knops, JE11-17 Joost van den Berg, JD11-17 Fausto de Bondt en Joost van den Berg, ME11-17 Tessa Boeije en MD11-17 Tessa Boeije en Lindsay van Wijk. Alle uitslagen en standen zijn te vinden op de website van de vereniging: www.tcdebelt.nl.

Het eerstvolgende toernooi bij de Belt is het Krakelingentoernooi (dubbel 30+), dat gespeeld wordt van 10 t/m 18 september.

q www.tcdebelt.nl