• LingeFilm organiseert een Film Food Festival.
• LingeFilm organiseert een Film Food Festival. Foto: Aangeleverd

Film Food Festival

geldermalsen • LingeFilm houdt op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober een driedaags Film Food Festival in mfc De Pluk in Geldermalsen. Hoogtepunt van het festival is de marathondag op zaterdag 8 oktober, wanneer maar liefst elf speelfilms en documentaires in drie theaterzalen worden vertoond.

Het startsein voor het festival is op vrijdagavond wanneer LingeFilm samen met chef-kok Laurent Schandrin een groots filmdiner voor honderd personen organiseert. Deze maaltijd wordt gevolgd door de speelfilm Burnt. Deze avond is bijna uitverkocht. Film- en eetliefhebbers kunnen op zaterdag van 13:00 tot 02:30 uur hun hart ophalen. Maar liefst elf films en documentaires worden er gedraaid. Speciaal voor het festival worden er naast de vaste theaterzaal nog twee filmzalen ingericht.

Het bijzondere is dat aan elke filmvertoning een 'food'-activiteit gekoppeld is die wordt verzorgd door lokale chef-koks, producenten of sprekers die hun sporen op culinair gebied ruimschoots verdiend hebben. Films die vertoond worden zijn onder meer 'Noma, the perfect storm' over het restaurant in Kopenhagen dat meerdere keren tot beste restaurant ter wereld is verkozen.