• Guus met Dennis van der Geest bij de giraffen.
• Guus met Dennis van der Geest bij de giraffen. Foto: aangeleverd

Guus mag giraffes voeren

schoonrewoerd • De hartenwens van Guus Bok (3) uit Schoonrewoerd is in vervulling gegaan. Guus heeft de spierziekte sma type 2 en is ambassadeur van stichting Spieren voor Spieren. Als dank voor zijn inzet deed Spieren voor Spieren een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij om Guus giraffes eten te laten geven. Oud-Judoka Dennis van der Geest verraste Guus in de dierentuin.

Valentine Grosse: "Guus heeft sma type 2. Dat is een spierziekte waarbij de spieren steeds slapper worden met uiteindelijk volledige verlamming als gevolg. SMA verkort het leven van kindjes met deze spierziekte. Guus is een enorme fan van dieren. Op zijn rolstoel staan ook allemaal beesten, onder andere de giraffe. Zijn grootste wens is dan ook om giraffes eten te geven." Guus Bok: "Ik ben nog nooit zó dicht in de buurt van een giraffe geweest, ze hebben een hele grote tong!" Tot slot verraste Dennis Guus en zijn familie met een cheque voor drie jaar lang gratis toegang tot de dierentuin.

In het programma 'VriendenLoterij De Winnaars' bij RTL4 was zondagavond te zien hoe de hartenwens van Guus in vervulling ging. Tot en met eind september organiseert de VriendenLoterij samen met de Stichting Spieren voor Spieren een nationale actie voor kinderen met een spierziekte. De opbrengst is bestemd voor uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

q www.vriendenloterij.nl