Nog één concert van Lingeconcerten

regio • Stichting Lingeconcert gooit na twintig jaar de handdoek in de ring. Er komt nog één slotconcert. "De jongere generatie heeft niet de belangstelling voor klassieke muziek, die de oudere generatie heeft. Daar moeten we vrede mee hebben."

Stichting Lingeconcerten organiseert zaterdag 24 september haar laatste concert in de regio. The Dutch All Stars Jazzband reist af naar Leerdam. De band is gestart in 2000 en is sindsdien een graag geziene gast in jazzclubs, op festivals en bij andere culturele evenementen, zowel in binnen- als buitenland. Met aanstekelijk enthousiasme brengen de bandleden een heel gevarieerd repertoire. Hierbij zijn invloeden van Louis Armstrong, Fats Waller, Benny Goodman, Eddie Condon en vele andere jazzgrootheden herkenbaar. The Dutch All Stars Jazzband mag zich één van de meest toonaangevende jazzformaties van het land noemen. De band bestaat uit: Frits Louwerens (slagwerk), Jacques Kingma (contrabas), Jan Gombert (banjo, gitaar, piano), Henk van Muijen (trombone, piano en vocals), Eugène de Bruijn (klarinet, saxen, piano, gitaar en vocals), Frans van Wasbeek (trompet, cornet, bügel, vocals en bandleader).

Het concert van The Dutch All Stars Jazzband is voor stichting Lingeconcerten haar laatste concert. Na ruim twintig jaar stopt het bestuur met het organiseren van muzikale avonden in de regio. Het doel van de stichting was altijd het bieden van een podium aan professionele en aankomende professionele musici (instrumentalisten, vocalisten) en hun docenten (waar nodig ter ondersteuning van hun pupil).

Maar daarvoor is inmiddels te weinig animo, zegt Lingeconcerten. "De jongere generatie heeft niet de belangstelling voor klassieke muziek, die de oudere generatie heeft. Daar moeten we vrede mee hebben. De afgelopen twintig jaar heeft stichting Lingeconcerten prachtige kleine en grote concerten mogen organiseren. We kijken terug op een mooie tijd. Dank aan iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen."

Het afsluitingsconcert vindt zaterdag 24 september plaats in Loods Holland in Leerdam, aanvang is 20:00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro, exclusief consumpties. Ze zijn verkrijgbaar bij Freework aan het Reilinghplein in Leerdam. Of te reserveren per mail: riet.dendunnen@gmail.com.


q www.lingeconcerten.nl