LRC binnen half uur klaar met Oude Maas

poortugaal • LRC begon het seizoen prima. Bij Oude Maas nam de ploeg binnen een halfuur afstand en won met 4-1. Met een ruststand van 0-3 was de wedstrijd halverwege al beslist.

Echt lang duurde het niet voordat de wedstrijd in Poortugaal op gang kwam. Binnen twee minuten kreeg de thuisploeg een strafschop, na een overtreding van Elroy Vink. De doelman maakte zijn fout goed door de penalty te stoppen. In de tegenstoot kopte Rogier Gerritsen de 0-1 in het doel. Daarna was LRC heer en meester. Anssu Camara tekende na een kwartier zelfs voor de 0-2. Weer vijftien minuten later maakte Mounir el Ouazizi er ook nog 0-3 van. "We hebben voor rust prima gespeeld. We waren dominant en hebben zeker acht kansen gekregen. Zij op de strafschop na niet één", zei trainer Koen Janssen.

Na rust moest LRC waken voor een storm. Binnen tien minuten kwam de thuisploeg terug tot 1-3, maar echt in de problemen kwamen de Leerdammers niet. Uit een counter bracht Rogier Gerritsen met zijn tweede doelpunt van de middag de drie punten halverwege de tweede helft al in veilige haven. "We hadden verwacht dat Oude Maas een degelijke ploeg zou zijn", zei Janssen. "Dat viel vandaag mee, al denk ik dat het heel anders was gelopen als zij wél op voorsprong waren gekomen."

Stap

Janssen kon al met al tevreden terug kijken op zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van LRC Leerdam. "De voorbereiding was erop gericht om klaar te zijn voor deze wedstrijd. Dat is gelukt. We hebben de stap gemaakt die we moesten maken."