Naïef Haaften onderuit tegen NOAD'32

haaften • Haaften verloor bij zijn terugkeer in de derde klasse met 1-3 van NOAD'32. Bij de gasten nam John Pootjes de volledige productie voor zijn rekening.

Trainer Denny van Geffen had ondanks de nederlaag genoten van de entree in de derde klasse. "Het tempo ligt hoger en de tegenstander wil meer voetballen dan in de vierde klasse", legde Van Geffen uit. Hij zag ook dat NOAD'32 volwassener speelde. "Wij waren naïef. Daardoor gaven we de doelpunten te makkelijk weg. Je moet op je eigen 'zestien' niet drie spelers willen uitspelen. Dat wordt op dit niveau meteen afgestraft."

Dom

Na een 0-1 ruststand kwam Haaften in de tweede helft al snel voor een loodzware opgave te staan. Jessey de Jong kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken. "Dom", oordeelde Van Gef-fen. "Hij mocht nog blij zijn dat hij niet direct rood kreeg." Ondanks het ondertal kwam Haaften terug in de wedstrijd. Sam Onink kwam vanaf rechts naar binnen en schoot in de korte hoek raak. Diezelfde Onink ging daarna in de fout. Hij verspeelde de bal op de rand van zijn eigen strafschopgebied, waarna NOAD simpel opnieuw de leiding nam.

Ook bij de 1-3 stond Haaften niet helemaal goed op te letten. Na een vrije trap op de helft van NOAD kreeg Haaftens rechtsback de bal. In plaats van hem af te spelen, ging hij voor de actie en verloor de bal. NOAD'32 strafte ook die fout genadeloos af en de wedstrijd was wel gespeeld.

Ontzag

"In de eerste twintig minuten hadden we te veel ontzag voor de tegenstander", vond Van Geffen. "Daarna hebben we het echter wel heel aardig gedaan. We deden niet onder voor NOAD, maar die hebben wel verdiend gewonnen. Effectiviteit wint het nu eenmaal van naïviteit."

Van Geffen heeft er echter alle vertrouwen in dat zijn ploeg gaat groeien. "De spelers zeggen zelf ook dat die naïviteit eruit moet. Het gaat hier allemaal wat sneller en daar moet je gewoon even aan wennen."