• Heukelum moest het onderspit delven in Meerkerk.
• Heukelum moest het onderspit delven in Meerkerk. Foto: Rick den Besten

Late nederlaag Heukelum

meerkerk • Heukelum hield aan zijn debuut in de 2e klasse een zure nasmaak over.

De 2-1 nederlaag bij SV Meerkerk was terecht, maar dat de winnende treffer pas in de slotminuut viel, was even slikken. Heukelum trof bij zijn eerste competitiewedstrijd na de promotie uit de derde klasse direct een gerenommeerde tegenstander die vorig seizoen in de bovenste regionen meedraaide. Dat op sportpark 't Hoog werd verloren, was voor trainer Marco Verbeek op zich geen reden om te treuren, zeker omdat de overwinning van de thuisploeg verdiend was. "Maar dat het winnende doelpunt in de laatste minuut valt, is jammer", zei de van Tricht overgekomen trainer. "Ik vind niet dat we het verkeerd gedaan hebben, zeker het eerste uur niet. Dan zou het leuk zijn als je met een puntje beloond wordt. Al was dat wel wat teveel van het goede geweest."

Halverwege de wedstrijd ging Heukelum nog aan de leiding. Sil van Putten scoorde na een kleine twintig minuten de 0-1. Daarvoor had Meerkerk al twee grote kansen gemist. Ruud Vink miste een strafschop, toegekend na een overtreding van ex-Meerkerker Stijn Schuller. Ook Bart Koomans miste een goede kans, nadat de buitenspelval van Heukelum dienst weigerde. Na rust kwam Heukelum onder druk te staan, maar de ploeg hield lang stand. Tien minuten voor tijd scoorde Wilmar van Bruggen de 1-1. In blessuretijd maakte Koomans er toch nog 2-1 van. "Over het eerste uur ben ik tevreden", zei Verbeek. "We hebben laten zien een lastig ploegje te zijn, maar uiteindelijk leg je het toch af tegen zo'n ervaren tegenstander."