• WNC - hier met Nick Vijlbrief in actie - kwam tegen SHO niet verder dan een gelijkspel. Foto: DBRN Fotografie

Senaid Jukic mist penalty tegen SHO

WNC niet verder dan 1-1 gelijkspel

waardenburg • WNC moest zaterdag thuis in de eerste klasse tegen SHO uit Oud Beijerland met een 1-1 gelijkspel genoegen nemen. Na een zwak begin kwam WNC al vroeg door een goal van William Geyahdarjii met 0-1 achter. Nick Vijlbrief maakte na ruim een half uur gelijk en Senaid Jukic miste vlak voor rust voor de thuisclub een penalty. Na de pauze zag WNC geen kans meer alsnog te winnen.

SHO was vorig seizoen een productieve middenmoter. WNC-trainer Cor Prein toonde zich na afloop niet tevreden met de remise. "We hadden vandaag willen en moeten winnen. Ons eerste kwartier was slecht. SHO kreeg te veel ruimte en kwam zo op 0-1. Daarna ging het bij ons beter en na die mooie gelijkmaker hadden we bij rust al op voorsprong moeten staan. Zo'n penalty moet er natuurlijk gewoon in. Ook toen hadden we overigens nog ruim een helft om alsnog te winnen. De mogelijkheden zijn er zeker geweest, maar het rendement was vanmiddag onvoldoende. Jammer want goede resultaten in de eerste wedstrijden zijn erg belangrijk. Desnoods met matig voetbal."

Zwakke start

Voor bijna tweehonderd toeschouwers startte WNC in Waardenburg niet best. Na een mooie actie op links van Giovanni Breevaart tikte William Geyahdarjii al in de negende minuut de 0-1 binnen. Pal daarna moest WNC-keeper Arjen Kaasjager bij een knal van Roy Fernandes redden om een ruimere achterstand voorkomen. WNC liet te veel steken vallen en Roy Fernandes schoot voor SHO net naast. Zonder de ervaren Mark den Hartogh (cursusverplichtingen) en de geschorste Demian Ririmasse en met een aanvankelijk matige organisatie op het middenveld oogde WNC defensief nogal kwetsbaar. Noodgedwongen stond Senaid Jukic nu linksback. Halfweg de eerste helft herstelde WNC zich en namen vooral Bas Smulders en Nick Vijlbrief de regie op het middenveld in handen. Vincent Verheul kon nog niet profiteren toen SHO-keeper Donovan Levestone zich in een verre pass verslikte. Met de van Tricht overgekomen linkerspits Aimen Seqqal en de van FC Lienden aangetrokken Guillano Grot vormde Verheul het aanvalstrio van WNC.

In de 32e minuut werd het wel gelijk. Uit een voorzet van Vincent Verheul schoot Nick Vijlbrief fraai en hoog raak: 1-1. Vijf minuten voor de rust kreeg WNC een riante kans op een voorsprong. Centrumspits Guillano Grot, die zaterdag pas zijn eerste volledige wedstrijd speelde, werd door Giovanni Breevaart gevloerd en scheidsrechter Dimitri de Gans uit Zijderveld gaf WNC terecht een penalty. Senaid Jukic nam de strafschop niet best, zodat keeper Donovan Levestone kon redden. WNC miste zo een unieke kans om met een voorsprong te gaan pauzeren. De thuisclub bofte overigens wel dat een knal van Roy Fernandes tegen de lat belandde. Met een omhaal van Vincent Verheul en een te zachte kopbal van WNC-aanvoerder Hendri van Doooijeweert brak de rust met een 1-1 stand aan. Na de hervatting was SHO met enkele corners, voorzetten en schoten van Roy Fernandes en invaller Ricky Bokhoven het eerst gevaarlijk. Aan de overzijde belandde een WNC-vrije trap van Bas Smulders op de vuisten van de keeper. Het krachtsverschil bleef in de tweede helft klein. Geen van beide teams kon echt doordrukken en het spel was matig. In de 73e minuut kapte SHO-invaller Rowdy Rijsdijk zich knap vrij, maar de WNC-defensie blokkeerde het schot. Bij een gave voorzet van vleugelspits Rohaindrick Hooi vanaf links trapte Rowdy Rijsdijk bij de bezoekers ook nog eens finaal mis. WNC kreeg zeker ook mogelijkheden, maar SHO-keeper Donovan Levestone redde uitlopend goed en bij een latere fout van die doelman kon Vincent Verheul niet profiteren. Met verdediger Jesse Wammes, vleugelspits Ibo Kaya en pinchhitter Jeffrey Weidema als verse krachten probeerde WNC in de slotfase alsnog te winnen. Een kopbal van Jeffrey Weidema werd tot corner getikt. Bij een schot van de ijverige middenvelder Kevin Groffen was WNC in de extra tijd nog dichtbij succes, maar SHO redde op de doellijn. Ook een inzet van Bas Smulders werd een prooi voor de SHO-doelman. Zo bleef het na bijna vier minuten extra tijd 1-1 en dat was minder dan WNC in deze eerste competitiewedstrijd had willen halen.