Trots op certificaat

leerdam • De Koppelhoeve is onderscheiden als 'Gecertificeerde Foodspecialiteitenwinkel'. Hiermee heeft de speciaalzaak voldaan aan meer dan honderd kwaliteitseisen, die gesteld worden door stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland. "Daar zijn wij bijzonder trots op", aldus de trotse eigenaren: meneer en mevrouw Koppelaar.

De Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland (KDWN) is een initiatief van het Vakcentrum Kaas & Delicatessen, de brancheorganisatie voor zelfstandige detaillisten in de sectoren food en fast moving consumer goods. Met het opstellen van een transparante self-audit checklist stelt KDWN ondernemers in staat om de kwaliteit van de bedrijfsvoering te verbeteren. Op het moment dat de ondernemer aan de gestelde eisen voldoet, kan hij zich aanmelden om in aanmerking te komen voor het certificaat.

Nederland telt ongeveer negenhonderd foodspeciaalzaken (kaas-, noten-, en delicatessenwinkels), die zich met hun assortiment en kwaliteit richten op de consument die bewust inkoopt. "Met de breedte en de diepte van het assortiment, deskundig en betrokken personeel, productkwaliteit en goede kennis onderscheiden wij ons als foodspeciaalzaak van andere aanbieders. Dit betekent wel dat wij ons moeten blijven scholen en verbeteren om de consument op de juiste manier te blijven helpen bij de aankoop", aldus de heer en mevrouw Koppelaar.