• De spelers van Toneelroute Vianen.
• De spelers van Toneelroute Vianen. Foto: organisatie

LingeVocaal op Toneelroute Vianen

vianen • Het Leerdamse koor LingeVocaal treedt op tijdens Toneelroute Vianen op zondag 11 september. Het koor is tussen 14:30 en 16:00 uur te beluisteren in een prachtig pand aan de Voorstraat 56.

Er worden twee programma's opgevoerd, het ene staat in het teken van 'Kyrie', getoonzet door Michael Haller, Antonio Lotti en Christoph Dalitz. Het andere programma bestaat uit componisten die leefden in de Lage Landen ten tijde van de Brederodes: Orlandus Lassus, Josquin Desprez en Hubert Waelrant.

Tussen 13:30 en 17:00 uur is op deze dag ook een kwintet van het ensemble LingeVocaal te horen in het pand aan de Voorstraat 39. Dit kwintet verleent vocale medewerking aan één van de acts van Toneelroute Vianen.

Gedurende Toneelroute Vianen worden er op zeer veel locaties in het centrum van Vianen korte optredens gegeven, steeds van zo'n tien minuten, die gratis toegankelijk zijn. De opening is om 12:45 uur met een historische uitvaartstoet door Vianen naar voorbeeld van een drie meter brede prent uit 1615 van de hand van Simon Frisius. Het gaat om de begrafenis van Walraven III van Brederode. Een mooie en bijzondere start van het nieuwe seizoen voor LingeVocaal.

Na dit concert gaat het koor zich voorbereiden op komende projecten. Geïnteresseerde zangers zijn welkom tijdens repetities op de woensdagavonden van 20:15 tot 22:15 uur in de Lutherse Kerk in Leerdam. Er is in het koor met name ruimte voor een hoge sopraan, een tenor en een bas.


q www.lingevocaal.nl