Nationaal Glasmuseum in Italiaanse sferen

leerdam • Ook in het Nationaal Glasmuseum is tijdens de Nationale Glasdagen op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september van alles te zien en te doen.

Dit jaar heeft het Nationaal Glasmuseum een Italiaans tintje, mede dankzij de kleurrijke expositie van de Italiaanse ontwerper Ettore Sottsass. In de tentoonstelling worden verschillende exclusieve stukken opgenomen die afkomstig zijn uit een privécollectie die normaal niet voor het publiek toegankelijk is. Tijdens de instaprondleidingen in het museum komen bezoekers alles over zijn werken te weten. Mensen kunnen er ook hun eigen Sottsass-kunstwerk solderen of een glas-in-loodraampje van papier maken.

Ook voor de muziekliefhebbers is er weer een mooi programma opgesteld. De muziekensembles van de Stedelijke Harmonie Aurora treden zaterdag 10 september op in de museumtuin van het Nationaal Glasmuseum. Op zondag 11 september vullen de drie blazers van Trio Cortado de museumtuin met Italiaanse klanken.

In de Glasblazerij zijn het hele weekend demonstraties glasblazen met Italiaanse technieken te zien. Bezoekers maken ieder uur kans om een bel te blazen. Tijdens deze dagen zijn er op beide locaties Italiaanse lekkernijen te koop.

Selfieactie

Het Nationaal Glasmuseum lanceert ook een selfieactie tijdens de Glasdagen. Meedoen kan door een originele selfie in de Glasblazerij of het Glasmuseum te maken, deze te posten op sociale media met de hashtags #nationaalglasmuseum en #glasselfie. De winnaar mag meedoen aan de workshop kerstbal blazen.

De entreetickets voor zowel de Glasblazerij als het Glasmuseum zijn tijdens de Glasdagen vijf euro. Het museum is tijdens de Glasdagen geopend van 10:00 tot 17:00 uur. De Glasblazerij is vrijdag 9 september van 10:00 tot 20:00 uur geopend en op zaterdag 10 en zondag 11 ook van 10:00 tot 17:00 uur. Meer informatie over het programma is te vinden op de website.


q www.nationaalglasmuseum.nl