Rhenoyse basisschool zoekt vrienden

rhenoy • Mensen die het basisonderwijs in Rhenoy en omstreken een warm hart toedragen, kunnen vanaf nu lid worden van obs De Bloeiende Betuwe.

Het basisonderwijs in Nederland staat onder druk. Veel dorpsscholen worden kleiner en zien zich soms genoodzaakt om, vanwege het dalende leerlingaantal, de deuren te sluiten. Basisschool De Bloeiende Betuwe in Rhenoy ontwikkelt zich tegen deze trend in. De school vervult een regiofunctie en het leerlingaantal stijgt. De school sleepte sinds 2013 elk jaar het predicaat 'Excellente school' in de wacht.

Directeur Frank Koelen is daar trots op: "Goed onderwijs is onze missie en passie. Maar we willen meer!" Het schoolbudget van De Bloeiende Betuwe is kostendekkend, maar daarmee is alles gezegd. Er is geen geld voor extra investeringen, zoals meer handen in de klas of nieuwe schoolsoftware. Laat staan het verbeteren van het schoolplein. "En dat, terwijl deze zaken bewezen bijdragen aan de positieve leerontwikkeling van kinderen", aldus Koelen.

Daarom hebben de school en diverse ouders samen de stichting Vrienden van De Bloeiende Betuwe (VvdBB) opgericht.


Financiële steun

De stichting wil bijdragen aan de kwaliteit van de Rhenoyse basisschool door de school, en haar leerlingen financieel te steunen. Concreet betekent dit investeren in: sneller digitaliseren van het onderwijs, beter en uitgebreider lesmateriaal, een aantrekkelijk kleuterplein en een multifunctioneel overblijflokaal. Ook aan kleinere zaken, zoals nieuwe speeltoestellen, extra faciliteiten in klaslokalen en financiële ondersteuning bij uitjes of schoolkampen wil de stichting aandacht schenken.

Bedrijven die vriend worden, krijgen een vermelding op de website van de stichting VvdBB. Ook particulieren mogen natuurlijk (anoniem) een eenmalige of periodieke gift schenken. Meer informatie is te verkrijgen via 0345-681872. Of op de website van stichting VvdBB.


q www.vvdbb.nl