• Dineke en Samira bij De Knijp.
• Dineke en Samira bij De Knijp. Foto: aangeleverd

Van Witgoedspecialist naar Knijp

leerdam • De Witgoedspecialist en De Knijp in Leerdam slaan de handen ineen. Bij steeds wisselende acties van de witgoedzaak krijgen consumenten een dinerbon van 50 euro cadeau, te besteden bij het eetcafé.

Het idee komt van Peter van Opijnen en Dineke Blok van De Witgoedspecialist aan de Vlietskant.

"We zoeken graag de samenwerking met andere ondernemers, bij voorkeur in onze eigen straat", zegt Dineke. "We zijn blij met de komst van De Knijp en komen er zelf ook graag", lacht ze.

"Een startende horecagelegenheid verdient extra steun – hoewel De Knijp meteen al hartstikke goed liep", vervolgt Dineke.

Beleving

"Door samen te werken versterken we elkaar, en het is natuurlijk leuk voor de consumenten. Winkelen draait tenslotte steeds meer om sfeer en beleving. Een dinerbon is echt een cadeautje, dat spreekt meer aan dan bijvoorbeeld korting op je volgende aankoop."

De Knijp, het nieuwe eetcafé op de locatie waar eerst Lucullus gevestigd was, reageerde meteen enthousiast op het plan. "We voelden ons vereerd dat Peter en Dineke aan ons dachten. We voelen ons sowieso al helemaal opgenomen in en betrokken bij de Vlietskant", zegt Samira Hol van De Knijp enthousiast.

De Witgoedspecialist zette eerder met succes een soortgelijke actie op met Albert Heijn, ook in de Vlietskant.

Voor De Knijp wordt het de eerste samenwerking met een onderneming uit een andere branche. Ook in Gorinchem, waar De Knijp al veel langer bestaat, was dat nog niet voorgekomen. "We hebben al wel contact met onze buren van stadspodium Go over hun uitmarkt later deze maand", vertelt Samira.

De actie waarbij De Witgoedspecialist de bonnen weggeeft, wisselt. Het kan gaan om een product uit een bepaalde categorie, bijvoorbeeld inbouwapparatuur, of om een aankoop vanaf een bepaald bedrag.

"We zullen ook inspelen op de seizoenen. We hebben al allerlei ideeën", sluit Dineke af.


Janneke Boogaard