Lianne Muilwijk negende tijdens WK Assen

heukelum • Motorcrosser Lianne Muilwijk uit Heukelum werd dit weekend negende tijdens haar 5e WK wedstrijd op het TT circuit in Assen.

Zaterdag tijdens de vrije training reed Lianne zoals gewoonlijk rustig haar rondes en verkende de lastige baan goed. De tijdtraining verliep moeizaam. Lianne had veel moeite om een snelle ronde te maken. Dit leverde een 21e plaats op. De start van de eerste manche verliep uitstekend. Lianne kwam de eerste ronde door op een 7e plaats. Uiteindelijk finishte ze op een mooie 10e plaats. Een prima uitslag die veel vertrouwen gaf voor de zondag. Zaterdagavond plensde het van de regen, waardoor de baan zondagochtend bij de warming up erg nat was. In die warming up reed Lianne opnieuw rustig haar rondjes om voeling te krijgen met de baan. Na de warming up begon het opnieuw hard te regenen en te onweren, waardoor de baan veranderde in een 'modderbende' en helemaal blank stond. De wedstrijden gingen desondanks gewoon door. De start van de tweede manche was spectaculair door het vele water. Lianne had een superstart en kwam na enkele bochten door op een 4e plaats. Na 10 minuten reed ze op de 5e plaats. De wedstrijd was erg zwaar, omdat de baan erg nat was en veel rijdsters op de baan stil stonden. Desondanks behaalde de Heukelumse uiteindelijk een mooie achtste plaats. Dat leverde een 9e plaats in de totaaluitslag op, een mooie afsluiting van dit WK seizoen. Het is de bedoeling om volgend seizoen opnieuw deel te nemen aan het WK Dames.

Lianne heeft nog vier wedstrijden te rijden voor het Nederlands Kampioenschap bij de Senioren MX2, waar ze strijdt om de derde plaats. De volgende wedstrijd wordt op 4 september in Geldermalsen gehouden.