• De politie doet nog onderzoek naar het ongeluk.
• De politie doet nog onderzoek naar het ongeluk. Foto: Sjoerd van Reenen

School rouwt om Jeffrey van Driel

leerdam • Als gevolg van een ongeluk op de Koningin Emmalaan in Leerdam is donderdagavond de 27-jarige Jeffrey van Driel overleden. Hij was op weg naar zijn werk: het Heerenlanden College.

Het Heerenlanden College schrijft vrijdag verslagen op haar website: "Donderdagavond 25 augustus bereikte ons het droeve bericht dat onze collega Jeffrey van Driel overleden is. In de ochtend had hij, op weg naar school, een ongeluk gehad. Op de fiets is hij in botsing gekomen met een tegemoetkomende auto. Hij liep daarbij zeer zware verwondingen op aan zijn hoofd. Het is niet voor te stellen dat Jeffrey, nog maar 27 jaar oud, van de ene op de andere dag niet meer bij ons is. Hij was werkzaam als technisch onderwijs assistent op de Eksterlaan in Leerdam en op het Lyceum in Gorinchem. Hij is daarvoor nog enige tijd als docent Biologie werkzaam geweest op de Joost de Jongestraat. Een vrolijke, vriendelijke jonge man die zijn vak uitstekend verstond en die met iedereen, leerlingen en collega's, goed kon opschieten. Bij het laboratorium is een hoek ingericht waar de leerlingen en collega's in pauzes of na de lessen naar toe kunnen om stil te staan bij het overlijden van Jeffrey. Wie dat wil, zal een paar woorden ter nagedachtenis kunnen opschrijven. We zullen de geschreven teksten verzamelen en aanbieden aan zijn familie."


Aanrijding

De 27-jarige Van Driel werd donderdagochtend aangereden door een auto. Dat gebeurde om 08:00 uur. Volgens de politie stak hij waarschijnlijk de Emmalaan over bij een oversteekplaats toen hij werd geraakt. De politie nam de 36-jarige autobestuurder uit Leerdam voor verhoor mee naar het bureau.