• LRC-er Dylan Verschoor in actie tegen Unitas.
• LRC-er Dylan Verschoor in actie tegen Unitas. Foto: DBRN Fotografie

Ook HSSC'61 en Asperen naar volgende bekerronde

LRC en WNC bekeren door

regio leerdam • In de regio Leerdam bereikten vier clubs de volgende ronde van de beker. Eersteklassers LRC en WNC en derdeklassers Asperen en HSSC'61 presteerden dat. Heukelum en Haaften grepen daar net naast.

LRC en Unitas-zondag waren allebei al zeker van de volgende bekerronde. In Leerdam bleven beide ploegen met 1-1 in evenwicht. Na een doelpuntloze eerste helft kwamen de gasten na rust op voorsprong. Na een overtreding van Wesley Swets mochten de gasten van elf meter de score openen. Halverwege de tweede helft bracht Rogier Gerritsen, in de rust ingevallen, LRC langszij. Kort voor tijd ontspoorde de wedstrijd even. Ansu Camara werd een zuivere strafschop onthouden. Enkele tellen later kregen LRC'er Ricardo Papilaja en Unitas-middenvelder Achraf Chentouf (ex-LRC) direct rood bij een opstootje. Camara moest met zijn tweede geel van het veld. WNC won zijn drie wedstrijden en plaatste zich zo als groepswinnaar voor de volgende ronde.

Volle buit

In een poule met Leerdam Sport, Herovina en Rhelico stootte HSSC'61 door. De ploeg uit Heicop pakte met negen punten de volle buit. Leerdam Sport werd tweede, voor Herovina en Rhelico. Ook Asperen wist in zijn poule drie keer te winnen. Zaterdag deed het dat met 3-2 in Tiel tegen Theole. Daarmee blijft de ploeg Vuren voor, dat met 5-0 bij Wadenoijen uithaalde.

Eén doelpunt

Heukelum en Haaften kwamen net tekort om de volgende ronde te bereiken. Heukelum verloor met negen man met 1-3 van Bruse Boys. Halverwege de wedstrijd ging Heukelum nog aan de leiding dankzij een eigen doelpunt van de Zeeuwen. Na rust werd eerst Stijn Schuller en later Saaïd Ijaouane van het veld gestuurd. Bruse Boys profiteerde met een 3-1 zege, waardoor Heukelum één doelpunt tekort kwam om op doelsaldo de poulefase de overleven. Nu ging die eer naar Bruse Boys en VVGZ. Ook Haaften had tegen GVV één doelpunt meer moeten maken. Dan had het met zeven punten groepswinnaar geworden. Nu verloor de ploeg ondanks drie treffers van Danny Verwolf met 4-3 en eindigden drie ploegen op zes punten. Pelikaan 2 had daarvan het beste doelsaldo en bekert dus verder.

SVS'65 en ASH vlogen roemloos uit het toernooi. Beide ploegen behaalden geen enkel punt en kregen respectievelijk veertien en vijftien doelpunten om de oren. Ook voor Beesd zit de strijd om de districtsbeker erop. De ploeg van Gert Heysteeg eindigde achter Ameide op de tweede plaats.