Gert-Jan van Oort: 'Eerst bouwen aan een team'

hellouw • Te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. ASH pendelt heen en weer tussen de derde- en vierde klasse. Komend seizoen is dat weer op het laagste niveau.

Voor Gert-Jan van Oort begint het seizoen in mineur. De betrouwbare mannetjesputter uit de ASH-defensie kneusde zijn voet en moet de start van het seizoen missen. "Of dat nu de start is of ergens halverwege het seizoen, maakt niet uit. Ik sport omdat ik dat leuk vind, dus dit is balen." Het gemis van Van Oort is illustratief voor de kwetsbaarheid van het ASH van de laatste seizoenen. De selectie is smal en trainer Gerrit Molenaar moet nogal eens puzzelen om zijn elftal te formeren. "Afgelopen seizoen waren we daardoor gewoon niet goed genoeg. In de laatste wedstrijden hebben we geen punt meer gepakt en ook in de nacompetitie tegen TGG verdienden we niet meer."

Bouwen

Toch is in de vierde klasse voetballen voor Van Oort geen straf. "Misschien zijn deze wedstrijden wel leuker dan in de derde klasse", zegt hij. "De clubs komen toch weer wat meer uit de buurt en dat is altijd leuk. Derby's doen het altijd goed hier in Hellouw." Hoewel ASH twee seizoenen geleden redelijk onverwacht promoveerde naar de derde klasse, zal dat dit jaar een veel lastiger verhaal worden. Marijn Hak vertrok naar Tricht en Arjan van der Meijden en Niels van Horssen voetballen in een lager team. "Wij hoeven ook niet direct weer terug, hoor", zegt Van Oort. "Laten we nu eerst maar weer gaan bouwen aan een nieuwe ploeg." Een mooie taak voor Molenaar, die de club na al die jaren inmiddels door-en-door kent. "Een goede trainer voor ASH en ook een fijn persoon. Hij staat tussen de groep, maar ook erboven als dat nodig is", aldus Van Oort, door zijn trainer ooit 'de beste verdediger uit de regio' genoemd.

Ook Van Oort ziet een aantal veelgenoemde namen als favorieten in de competitie. "GVV'63 heeft zich behoorlijk versterkt, dus die zullen meedoen. MVV'58 is al jaren sterk en ook Arkel zal bovenin meedraaien."