• Ridvan Elmaci wil dit seizoen iets recht zetten.
• Ridvan Elmaci wil dit seizoen iets recht zetten. Foto: DBRN Fotografie

'We willen iets recht zetten'

leerdam • Na de opmars van de vierde- naar de eerste klasse, degradeerde Leerdam Sport afgelopen zomer voor de tweede keer in drie jaar.

Doelman Ridvan Elmaci maakte het van dichtbij mee. "We willen dit seizoen iets recht zetten." Elmaci beleefde alles van dichtbij: de successen en teleurstellingen van de afgelopen jaren. Leerdam Sport dat van de zondagse 5e klasse overstapte naar het zaterdagvoetbal en van daaruit eerst langzaam en later pijlsnel omhoog klom. Na de vette jaren brak echter een magere periode aan met twee degradaties in drie jaar tijd. "Natuurlijk doet dat pijn", zegt Elmaci. "Als ik wist wat ik nu weet, was ik na de promotie naar de eerste klasse gestopt. De degradatie uit die eerste klasse was nog niet zo erg. Het niveauverschil was gewoon te groot. De slechte resultaten van vorig jaar hadden we echter aan onszelf te wijten. Natuurlijk speelde het mee dat de Chentoufjes weg waren en dat Marko Luksen lang geblesseerd was. Maar er was te veel gezeur. We zaten in een negatieve spiraal."

Sterk

Elmaci merkt dit seizoen al direct een verschil. "Er zijn een paar goede, nieuwe jongens bij gekomen. We trainen goed en de sfeer is positief. Je merkt dat we iets recht willen zetten." Direct weer naar de tweede klasse promoveren is in Leerdam-West geen doelstelling. Elmaci: "We zitten in een heel sterke, maar ook mooie competitie met SVW, Sleeuwijk, Unitas en Woudrichem. Bij ons is de teamgeest echter weer terug en dan kunnen wij ook heel leuk voetballen. Toch moeten we niet te hoog van de toren blazen. Als we top-5 eindigen en een periode pakken, doen we het al heel goed."