• Op zaterdag werd de Dairy Fair georganiseerd.
• Op zaterdag werd de Dairy Fair georganiseerd. Foto: aangeleverd

Landgoedfair trekt 24.000 bezoekers

beesd • De 22ste Landgoedfair op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt trok dit jaar ruim 24.000 bezoekers. Thema was dit jaar 'Van Hollandse bodem'. Dus waren er veel streekproducten te vinden op de fair.

Het prachtige weer van de eerste vier dagen zorgde voor een ongedwongen en gezellige sfeer. Bezoekers winkelden bij de ruim honderdtachtig stands met kleding, accessoires, decoraties, planten, antiek, tuinmeubelen, kunst en lekkernijen en genoten van de demonstraties in de centrale ring.

De jamwedstrijd die in samenwerking met magazine Seasons werd georganiseerd was een groot succes. Uit 175 ingeleverde potjes jam koos de jury het winnende recept. Op zondag vond voor het eerst de Big Green Egg Challenge plaats. Twaalf teams streden in twee rondes op dit multifunctionele buitenkooktoestel om mooie prijzen. De opdracht was een geweldige boerensandwich te maken met een black box aan ingrediënten.

Op zaterdag werd voor de vierde keer de Dairy Fair georganiseerd. Deze Betuwse melkveekeuring trekt steeds meer belangstelling. Rita 670 van de Willem's Hoeve uit Buren won voor de tweede keer de hoofdprijs; deze zwartbonte Holstein Frisian mag een jaar lang de titel dragen 'Barones van Mariënwaerdt'. Zowel bezoekers als standhouders waren enthousiast over de sfeer van deze zonnige Landgoedfair. De organisatie mag terugkijken op een geslaagd evenement. De Mariënwaerdt kijkt alweer vooruit naar het volgende grote evenement: de Kerstfair, die donderdag 8 tot en met zondag 11 november wordt gehouden.

q www.marienwaerdt.nl