• Reigerpop in 2015.
• Reigerpop in 2015. Foto: PR

Reigerpop wil blijven groeien

vianen • Reigerpop in Vianen wil net zo groot groeien als het Podiumfestival in IJsselstein. Dat zegt Patrick Westland van het organiserende Westland Producties.

De organisatie hoopt tijdens de tweede editie van het Nederlandstalige festival op zaterdag 10 september meer dan duizend bezoekers te trekken. Het debuut van Reigerpop trok vorig jaar ruim achthonderd belangstellenden. Het 'meezingfestival' is dit jaar verplaatst naar september. Locatie is het evenemententerrein langs de Kanaalweg. Mochten de bezoekersaantallen blijvend in de lift zitten, dan wil Westland het festival uitbreiden naar twee feesttenten en twee podia. In dat geval moet Westland samen met gemeente Vianen op zoek naar een andere plek. Reigerpop biedt nu nog slechts plaats aan één podium met uitsluitend Nederlandstalige artiesten en dj's.

André Hazes jr. en Wolter Kroes zijn dit jaar de grote publiekstrekkers. Hazes jr. geniet momenteel grote populariteit met zijn single Leef. Beide artiesten zijn zeer toegankelijk, weet Westland die de twee volkszangers afgelopen juni ook al strikte voor het Podiumfestival. "Ze zijn erg actief met het publiek en doen altijd een meet en greet. Doorgaans staan toeschouwers twee of drie meter van de artiesten, op Reigerpop is dat slechts een halve meter."

Albert Heijn Goossens is dit jaar hoofdsponsor van Reigerpop. Entreebewijzen zijn voor 17,50 euro verkrijgbaar via onderstaande website. De eerste 250 kaarten vlogen voor de actieprijs van twee tickets voor 25 euro binnen vijf dagen over de toonbank. Het festival begint zaterdag 10 september om 18:30 uur.


q www.reigerpop.nl