Lianne Muilwijk: vallen en opstaan tijdens WK

heukelum • Vorig weekend stond de vierde WK wedstrijd voor motrocrosser Lianne Muilwijk op het programma. In het Zwitserse Frauenfeld reed ze met wisselend succes.

Afgelopen weken had Lianne veel tijd om zich 100% voor te bereiden op deze wedstrijd. Enkele dagen voor de GP regende het hard, waardoor op zaterdagochtend de baan erg nat was. Lianne reed op haar trainingsmotor de vrije training en de tijdtraining. De vrije training verliep ondanks de modder soepel. De tijdtraining verliep minder goed. Ze kwam hard ten val en kreeg last van hoofdpijn. Ze wist toch een mooie 18e tijd neer te zetten. Zaterdagmiddag stond de eerste manche op het programma. De start verliep goed en Lianne kwam als 7e uit de tweede bocht. Na een paar ronden reed ze op een 14e plaats. Ze moest helaas de wedstrijd verlaten vanwege hevige hoofdpijn.

Ze nam rust en kon zondagochtend toch aan de warming up meedoen. Na de eerste ronde kwam ze door op een 18e plaats. Muilwijk kon het tempo daarna goed volgen. In de vierde ronde kwam Lianne ten val. Het duurde even voordat ze haar motor uit de blubber kon halen en weer gestart had. Lianne vervolgde haar wedstrijd op de 35e plek. Ze wist nog enkele plaatsen goed te maken en sloot de manche af op een 25e plaats. De Heukelumse doet haar uiterste best om zo fit mogelijk aan de start te staan bij de GP van Assen op 27 en 28 augustus.