• Dick, Willie en Monique de Groot zijn trots op hun nieuwe café-cafetaria.
• Dick, Willie en Monique de Groot zijn trots op hun nieuwe café-cafetaria. Foto: Peter Verbeek

De Wiel in nieuwe en luxe zaak

asperen • Er moest zaterdag even voorrang worden verleend aan de opening van sportaccommodatie De Wiel, maar daarna was alle aandacht gericht op de drie generaties De Groot. Door het onthullen van het logo werd zaterdagmiddag met trotse blikken hun nieuwe café-cafetaria De Wiel officieel geopend.

Willie en Dick de Groot zijn sinds 1998 de exploitanten van De Wiel. Aanvankelijk was dat uitsluitend een cafetaria, maar twee jaar later kreeg het ook een caféfunctie. Dat was geen verkeerde zet. Hoewel vv Asperen op een steenworp afstand haar accommodatie had, zorgden de voetballers toch voor welkome klandizie. "Op warme dagen kwamen soms meer dan duizend mensen recreëren aan de plas", vertelt Dick de Groot. "Dat waren hoogtijdagen. Door de overlast van ganzen heeft dat openbare terrein zijn aantrekkingskracht de laatste jaren een beetje verloren." Met een oppervlakte van slechts veertig vierkante meter had café-cafetaria De Wiel echter zijn beperkingen.

"Drie jaar geleden mochten we meedenken over de nieuwbouw van het sportcentrum. Hoewel het toch een beetje kapitaalsvernietiging was, moest ons oude en gedateerde gebouw weg. Onze nieuwe café-cafetaria zou worden geïntegreerd in de nieuwe sportvoorziening. De voetbalclub, hoofdgebruiker van de sportaccommodatie, heeft zijn eigen kantine en is ons tegemoet gekomen door ons de frituurafdeling te gunnen. We hebben nu 120 vierkante meter voor café, keuken en opslag en kunnen minstens tachtig bezoekers ontvangen. Daarnaast hebben we een buitenterras met meer dan vijftig zitplaatsen."
Dochter Monique, voorheen parttime-medewerkster, is sinds eind mei, toen de zaak operationeel werd, fulltimer geworden. Met het oog op de toekomst is fors geïnvesteerd in apparatuur en inrichting. "Alles is nieuw, van dartborden tot vaatwasser. We hebben een poolbiljart aangeschaft, zijn gestart met schepijs en hebben het assortiment dranken aanzienlijk uitgebreid. Van diepvriespatat zijn we overgestapt op ambachtelijke frites, en die is veel lekkerder!"