• In Motie voert 'Bunker 599' op bij Culemborg.
• In Motie voert 'Bunker 599' op bij Culemborg. Foto: Richard Beukelaar

In Motie brengt ode aan de bunker

culemborg • Bij een doorgezaagde bunker uit de Tweede Wereldoorlog brengt dansgezelschap In Motie een ode aan bunker 599. Eerste voorstelling: zaterdag 3 september.

De bunker, gelegen aan de prachtige Diefdijk in Culemborg, werd in 1940 gebouwd als groepsschuilplaats voor de Tweede Wereldoorlog en onderging onlangs een architectonische verandering: de bunker werd als het ware doorgezaagd. Deze 'dubbele laag' gebruikt choreografe Meta Rooding in de voorstelling 'Bunker 599'. In Motie - het uitvoerende dansgezelschap - is een vooraanstaand dansgezelschap uit Utrecht.

In Motie richt zich momenteel op de productie van dansvoorstellingen én de organisatie van professionele danstrainingen. Het produceren van voorstellingen is wel de voornaamste activiteit. De producties die In Motie ontwikkeld ontstaan vanuit de initiatiefneemster en artistiek leider van In Motie, Meta Rooding. Tevens de choreografe.

De voorstelling Bunker 599 wordt getoond tijdens het Forten Festival 2016 en is geschikt voor alle leeftijden. Drankjes en snacks zijn verkrijgbaar op locatie. De voorstelling wordt opgevoerd op de data: zaterdag 3, zondag 4 en zaterdag 10 en zondag 11 september. Speeltijden: 13:00 uur, 14:30 uur en 16:00 uur. De voorstelling duurt veertig minuten, entree is tien euro voor volwassenen, vijf euro voor kinderen (vier tot twaalf jaar). Adres is Molenkade 5 in Culemburg. Kaarten zijn te koop via communicatie@inmotiedans.nl of op locatie tijdens de voorstellingsdata.


q www.inmotiedans.nl