Regio komt massaal in actie voor Guus

regio • Ook Schoonrewoerd en Leerdam komen in actie voor Guus, de tweejarige uit Schoonrewoerd die spierziekte sma heeft. Eerder lanceerde Fabian Touw - Obese-trainer en ambassadeur van I Am Sport - al de campagne 'Samen voor Guus!'.

Stichting I Am Sport focust zich op sma bij kinderen. Dit is een erfelijke ziekte die leidt tot spierzwakte. Dit jaar beklimt een team van zes betrokkenen de Mont Blanc, zij zetten zich niet in voor zichzelf, maar voor de Schoonrewoerdse Guus. Guus is inmiddels bijna drie. Omdat hij zich door sma niet vrijuit kan bewegen in zijn eigen huis en het voor zijn ouders Valentine en Wim steeds moeilijker wordt om hem te tillen, wil de stichting geld inzamelen voor een compleet nieuwe, aangepaste bad- en slaapkamer. Hier is veel geld voor nodig. Daarom zijn zij gestart met de campagne 'Samen voor Guus'.

Ook inwoners van Schoonrewoerd en Leerdam dragen hun steentje bij. Er zijn verschillende acties op gang gebracht voor Guus. De bijbelclub uit Schoonrewoerd zamelde geld in. Daarnaast hebben twee jonge meiden flessen ingezameld in het dorp en ook deze opbrengst ging naar Guus.

Op zaterdag 24 september is er zelfs een spinningmarathon voor Guus bij Laco in Leerdam. Meer informatie hierover of aanmelden kan via: a.mossou2@kpnplanet.nl.