• Tim Ippel gaat het proberen bij zijn oude liefde.
• Tim Ippel gaat het proberen bij zijn oude liefde. Foto: Jeroen de Bruin

Ippel brengt Vuren routine

vuren • Zo'n 3,5 jaar geleden raakte toenmalig LRC'er Tim Ippel geblesseerd. Hij stopte met voetballen, maar besloot afgelopen zomer het weer te proberen bij zijn oude liefde Vuren.

Tim Ippel maakte jaren geleden als jong talent bij Vuren een goede indruk. LRC klopte bij hem aan en daar trok Ippel de lijn door. Hij degradeerde weliswaar uit de hoofdklasse, maar kende persoonlijk een sterk jaar. Later kreeg Ippel te maken met blessureleed. Eerst aan zijn enkel en later aan zijn hoofd. In een oefenwedstrijd kreeg hij een bal hard tegen zijn gezicht geschoten. Na een hoop ellende, Ippel kon driekwart jaar niet werken, leek voetbal er niet meer in te zitten. Nu gaat hij het weer proberen. "Het is even wennen, maar het is hartstikke leuk om weer te voetballen", zegt Ippel zelf.

Routine

Met ook de terugkeer van Kevin Meerens en Leendert Romijn heeft trainer Albert van Zandwijk er weer enkele ervaren opties bij in de verder vrij jeugdige ploeg. Van Zandwijk heeft de nodige verwachtingen van zijn routiniers, maar Ippel zelf tempert die enigszins. "Ik heb nog wel even nodig om helemaal fit te worden. Maar ik heb er wel veel zin in, hoor. We hebben een paar jonge gasten en ik vind het leuk om die aan te sturen en wat bij te brengen. Vooral van Michael Tahamata heb ik al echt genoten op de training en in oefenwedstrijden."

Zoals zoveel clubs aast ook Vuren op een periode. "Daar houd ik me nu nog niet echt mee bezig. Ik wil eerst gewoon weer lekker voetballen."

Maarten van Hoogevest