• Marco Verbeek wil zich met Heukelum handhaven.
• Marco Verbeek wil zich met Heukelum handhaven. Foto: Jeroen de Bruin

Heukelum wil zich handhaven

heukelum • Heukelum promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de 2e klasse. De club gaat onder nieuwe trainer Marco Verbeek op avontuur.

Verbeek kwam over van Tricht en kent de 2e klasse F dus goed. "Een leuke klasse met mooie tegenstanders", zegt Verbeek. "Maar ook een zware klasse. We beginnen ook direct pittig, met Meerkerk, Roda Boys en GDC in de eerste vier wedstrijden." Een doelstelling is bij een gepromoveerde ploeg vaak snel geformuleerd. "Zo'n eerste jaar is altijd lastig", weet Verbeek. "Als we erin blijven, doen we het goed. Vorig jaar hingen Unitas en Leerdam Sport er een eindje onder, maar ik verwacht dat het gat dit jaar kleiner zal zijn. De ondergrens is omhoog."

Verbeek vindt het nog wel lastig in te schatten hoever Heukelum is. "Ik zie echter wel een enthousiaste open groep die graag wil."

Topscorer

Heukelum kreeg afgelopen zomer met name defensief enkele versterkingen, maar zag topscorer Ferry Meijdam naar IJsselmeervogels vertrekken. Zijn broertje Benjamin staat voorlopig buitenspel met een rugblessure. Verbeek: "Het spel was vorig seizoen helemaal op Ferry afgestemd en hij is niet te vervangen. We zullen dus op een andere manier moeten gaan spelen en dat biedt weer kansen voor andere jongens."

Waar het spel van Heukelum vorig seizoen afgestemd was op het in stelling brengen van Meijdam, wil de ploeg nu verder naar voren spelen. "Dat is achterin natuurlijk kwetsbaar, maar we hebben er wel de spelers voor."

Maarten van Hoogevest