• Foto van de tuin van Marjolijne.
• Foto van de tuin van Marjolijne. Foto: aangeleverd

Twintigste Betuwse Tuinen Route

regio • Gedurende het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 augustus vindt de twintigste Betuwse Tuinen Route plaats. Aan dit evenement doen twaalf tuinen mee.

Drie deelnemende tuinen zijn gelegen in de directe omgeving van Gorinchem en Leerdam en zijn het bezoeken meer dan waard: Klein Rietveld, de tuin van de familie Tromp in Arkel is een grote parkachtige wandeltuin met mooie vergezichten en veel groen. Afwisselende borders met vaste planten en een diversiteit aan boomsoorten. Een aanrader is de moestuin met prachtige wilde bloemenweide. Marjolein, de tuin van Marjolijne Vermonden in Kedichem is een romantische cottage tuin met veel rozen, vaste planten borders, eenjarigen en grote moestuin. Door de opzet en plantenkeuze is de tuin zeer aantrekkelijk voor vogels, vlinders en reptielen. Bijzonder is de bostuin met prachtige doorkijkjes over de omringende weilanden. In het bos worden ook shiitake gekweekt op eikenstammetjes. De Achtertuin, de tuin van de familie Steen in Rumpt. De cottage tuin van ruim vijfduizend vierkante meter ligt in een landelijke omgeving en bestaat uit verschillende gedeelten rondom het huis. Een vakkentuin, een tuin met veel rozen, een boomgaard en een windkering met inheemse bomen en struiken waar doorheen gewandeld kan worden.

De overige deelnemende tuinen liggen verspreid over de Betuwe, globaal tussen Arkel/Leerdam, Tiel en Arnhem. De deelnemende tuinen zijn herkenbaar aan een gele banier en open van 10:00 tot 17:00 uur.


q www.betuwsetuinenroute.nl