Grote nederlaag Brederodes

vianen • Afgelopen week speelden alle Vianense voetbalverenigingen tenminste één oefenwedstrijd. Brederodes zondag draait nog niet best.

Midweeks trad Brederodes (zo) thuis aan tegen derdeklasser Jonathan. De Zeister gasten waren veel sterker en namen een 0-4 voorsprong. Tom Boerboom en Charley van der Stok scoorden tegen. Met een 2-5 achterstand kwamen de groengelen na rust beter voor de dag. Uiteindelijk verloren ze met 4-7 via een eigen doelpunt en een treffer Van Rick van Leijenhorst. Zondag kruiste Brederodes de degens met derdeklasser Houten. Jimmy van Baarlen opende de score (0-1), daarna was het spel van de groengelen niet om aan te zien. Na een 5-1 ruststand won de thuisclub met 9-1. "Een schandalige vertoning", bromde de ontstemde trainer Michel Blokker. "Daar is het laatste woord nog niet over gezegd."

Everstein nam het zaterdag in eigen huis op tegen Schoonhoven. Voor rust lieten de roodwitten behoorlijk veldspel zien en door een treffer van Robbie de Roos werd de ruststand 1-0. Na de thee had de thuisclub niet veel meer in te brengen tegen de steeds sterker wordende gasten. Doelman Ricardo de Keijzer was een rustpunt in de defensie van Evertein. Hij verrichtte een groot aantal reddingen, maar moest zich één keer gewonnen geven: 1-1.

Vianen oefende in Andel tegen Sparta '30. De tricolores werden snel op achterstand gezet, maar kwamen door een doelpunt van Adil Ahabbad langszij: 1-1. Voor de pauze kwam de thuisclub opnieuw op voorsprong. Sparta '30 moest het een groot deel van de tweede helft met tien spelers doen. Thomas Kanza bezorgde Vianen een gelijkspel: 2-2.

Onderdeel van het trainingskamp van Brederodes zaterdag was de oefenwedstrijd tegen eersteklasser Deurne. De gasten domineerden, maar kwamen na 20 minuten op achterstand. Daarna waren beide elftallen aan elkaar gewaagd. Kort na rust verdubbelde Deurne de voorsprong. Binnen enkele minuten kwamen de groengelen, door treffers van Kevin Bosch en Loek Dresen, op 2-2. Uiteindelijk won de thuisclub met 4-2.