Ferry Meijdam geniet volop in Spakenburg

spakenburg • In juni maakte spits Ferry Meijdam een droomtransfer. Als speler van het net naar de tweede klas gepromoveerde Heukelum, maakte hij de overstap naar het grote IJsselmeervogels.

"En dat bevalt tot nu toe goed", lacht de 25-jarige Meijdam. "Vandaag tegen SteDoCo - uitslag 0-0 - had ik natuurlijk graag in de basis gestaan. Ook al omdat Sherwin Grot geblesseerd was. Helaas kreeg ik afgelopen zaterdag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Spijkenisse een elleboog in mijn nek en heb ik maandag niet kunnen trainen en kon ik dinsdag ook niet voetballen. Een middenvelder schoof toen door en deed het zo goed, dat ik vandaag op de bank zat. Naast Grot."

Drie goals

Toch is Meijdam tevreden. "Bij aanvang van de eerste trainingen hoop je bij de selectie te zitten en als dat lukt, hoop je op meer. Zeker na mijn drie goals in de voorbereiding, twee tegen OJC Rosmalen en eentje tegen Sparta Nijkerk. Maar mijn kansen komen heus wel, daar zit ik niet over in. Ik moet mijzelf de tijd gunnen en niet onnodig druk zetten. We zullen wel zien wat het wordt. Als ik af en toe op de goede plek kom te staan en er een bal in kan janken, ben ik al blij."

Wennen is het sowieso voor de aanvaller. "Ik heb een kantoorbaan en hoef, gelukkig, niet de hele dag op mijn benen te staan. Die zijn nu wel zwaar hoor. Ik was gewend om in de voorbereiding drie keer vijf kwartier te trainen, maar bij IJsselmeervogels is dat maar liefst vier keer twee uur."

Meijdam, die zaterdag de hele wedstrijd niet in actie kwam, zag dat SteDoCo in Spakenburg een prima resultaat boekte. Na afloop van de doelpuntloze wedstrijd waren er louter tevreden gezichten. De Alblasserwaarders speelden een goede eerste helft en hadden zelfs iets de overhand. Na rust en een aantal aanvallende wissels werd IJsselmeervogels sterker. Paal en de uitblinkende Ritchie Steinmann stonden een Spakenburgse zege in de weg. En omdat ook SteDoCo niet tot scoren kwam, bleef het 0-0 aan de oevers van het IJsselmeer.

Theo Sprong