• 'Dag mama' gaat over de impact van dementie.
• 'Dag mama' gaat over de impact van dementie. Foto: stockfoto

'Dag mama' bij Alzheimer Café

leerdam • Alzheimer Café Leerdam nodigt mensen uit voor de bijzondere theatervoorstelling 'Dag mama' op dinsdagavond 30 augustus, over omgaan met dementie.

Via prachtige muziek en levensechte scenes ervaren naaste en professional wat dementie met mensen doet en hoe zij hiermee kunnen omgaan. 'Dag mama' gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Het muziektheaterprogramma omvat ook een lezing en een workshop. De makers, (ouderenpsychologen) David en Sarah Blom, werkten samen met singersongwriter Misha Blom en kunstenaar en actrice Lydia van den Heuvel. Als familie zorgden ze voor hun inwonende (groot)moeder Niesje, die jarenlang leed aan dementie. 'Dag Mama' speelt maandelijks in theater Kunsthof de Heuf in Buren. Voor het Alzheimer Café Leerdam selecteerden de makers de mooiste liedjes. Deze worden gekoppeld aan een opzienbarende lezing over de wereld van dementie.

De avond vindt plaats in Lingesteyn en begint om 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur. De voorstelling is om 21:30 uur afgelopen. Toegang is gratis. Aanmelden is nodig, dit moet voor vrijdag 26 augustus via 0345-637363 of info@stichtingsamendoen.expert. Het Alzheimer Café Leerdam wordt georganiseerd door Rivas Zorggroep en Stichting SamenDoen.